Majorarea prețului carburanților, o consecință a măsurilor Guvernului

Aceasta este opinia senatorului PSD Gavril Mîrza, care promite să insiste pentru punerea în discuție a privatizării Petrom
 

Cazul privatizării Petrom ar putea fi dezbătut în ultima decadă a lunii ianuarie, în cadrul Comisiei de privatizare din Senat, la propunerea senatorului PSD de Suceava Gavril Mîrza, membru al acestei comisii care verifică modul în care au fost privatizate și respectate contractele post-privatizare în cazul privatizărilor societăților din domeniul energiei. „Am să insist să se discute și acest subiect, ca să vedem ce se întâmplă și cu creșterea prețului carburanților”, a declarat, ieri, Mîrza. Senatorul social-democrat a arătat însă că are convingerea că majorarea prețului carburanților este o consecință a măsurilor Guvernului de creștere de taxe și accize. „Guvernul a mărit taxele și accizele, iar firmele au crescut prețurile și Boc se face că nu știe”, a spus senatorul PSD. Fiscul a început miercuri inspecții fiscale inopinate la companiile petroliere, acțiuni care vizează în principal modul de formare a prețurilor, profitului impozabil și înregistrarea cheltuielilor în contabilitate, a declarat, ieri, pre-ședintele ANAF, Sorin Blejnar. Șeful ANAF nu a precizat ce măsuri ar putea fi luate în urma verificărilor, dar a amintit că, anul trecut, după finalizarea controlului la o anumită companie petrolieră, autoritatea a impus acesteia plata unei sume de 55 milioane euro. Combustibilii s-au scumpit cu aproape 3% în decembrie, astfel că prețurile au urcat anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 au fost majorate cu 13%, iar Guvernul a decis că aceste cheltuieli sunt nedeductibile și în 2011.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI