560 de fermieri suceveni au accesat online subvențiile europene

Aplicația „IPA Online” a dus la eliminarea localizării incorecte, a sancțiunilor și a întârzierii plăților > Digitizarea parcelelor din declarațiile fermierilor a ajuns la 71%
 

Anul trecut, în județul Suceava s-au depus 560 de cereri online, solicitările de sprijin financiar pe suprafață venind, în special, de la marii fermieri. Aceasta grație „IPA Online”, o aplicație pusă la dispoziția agricultorilor de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și prin intermediul căreia solicitanții de plăți directe de la Uniunea Europeană au posibilitatea de a realiza operațiunea de digitizare a parcelelor, completând, în același timp, și declarația de acordare a sprijinului pe suprafață. „Prin intermediul aplicației «IPA Online», orice fermier poate să-și identifice suprafețele agricole pe care le are în lucru, poate să le măsoare, să le digitizeze, adică să le deseneze, inclusiv să completeze electronic declarația de suprafață. Scopul introducerii acestei aplicații este eliminarea dificultăților și a erorilor de poziționare a parcelelor ce fac obiectul solicitărilor de sprijin financiar. Crearea acestei aplicații a fost determinată de localizarea inexactă sau incorectă a parcelelor pe hărțile de hârtie, fapt ce conducea la înregistrarea unui număr mare de greșeli, la aplicarea de sancțiuni, precum și la întârzieri în efectuarea plăților”, declară directorul executiv al APIA Suceava, Angela Coroleucă. Aplicația a fost utilizată ca proiect-pilot în campania SAPS 2009, de către aproximativ 200 fermieri, aceștia „digitizând” aproximativ 4500 de parcele, cu o suprafață de circa 60.000 de hectare. Cu prilejul aceleiași campanii, „IPA Online” și-a arătat utilitatea prin soluționarea supradeclarării blocurilor fizice. În 2010, după includerea observațiilor din campaniile anterioare, aplicația a cunoscut îmbunătățiri, digitizarea parcelelor din declarațiile fermierilor ajungând la 71%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: