Atleta Cristina Casandra știe ce înseamnă să parcurgi 1000 de kilometri pe jos în 30 de zile

Sfaturi pentru pelerinul Niculai Barbă

Atleta Cristina Casandra este de părere că oricine își propune să parcurgă pe jos un traseu de 1000 de kilometri în 30 de zile trebuie să aibă un grad de nebunie… frumoasă. Sportiva a acceptat provocarea noastră de a-i acorda câteva sfaturi practice domnului Niculai Barbă.
 

Amintim că președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a spus că dl Barbă, consilierul său, s-a oferit să pună umărul la promovarea turistică a județului prin Programul „Pelerin în Bucovina” și să parcurgă pe jos traseul de la Viena la Suceava. Distanța pe care viitorul pelerin o are de parcurs depășește 900 de kilometri. Demn de menționat este și faptul că dl Barbă nu este sportiv de performanță, ci lector universitar la Uni-versitatea „Ștefan cel Mare”. Așadar Cristina Casandra îi recomandă dlui Barbă să-și facă un grafic și să stabilească cu exactitate numărul de kilometri pe care trebuie să-i parcurgă zilnic. „Dl Barbă ar trebui să înceapă antrenamentele cât mai repede, pentru ca organismul său să se obișnuiască cu efortul fizic. Trebuie să stea cât mai mult în picioare. Nu va fi ușor. Îți trebuie un anume grad de nebunie, de mare curaj, ca să mergi pe jos de la Viena la Suceava. Plus voință. Dl Barbă va avea momente când va voi să renunțe și atunci va trebui să lupte cu propriul organism și cu mintea lui”, ne-a declarat Cristina Casandra. Atleta îi sugerează să-și ia la el vitamine și să aibă grijă să-și asigure o alimentație corespunzătoare. În mod cert, dl Barbă nu va reuși să meargă pe jos de la Viena la Suceava în opinci precum badea Cârțan, întrucât această încălțăminte este extrem de incomodă. „Nu poate să-și ia teniși cu talpă subțire. Are nevoie de încălțări comode și cu talpa flexibilă ca să amortizeze șocurile. De asemenea trebuie să-și ia pe cap o șapcă, ca să se apere de soare. Insolația este foarte periculoasă”. În ce privește îmbrăcămintea, dl Barbă ar trebui să-și ia un echipament sportiv de firmă, care să permită evaporarea cât mai rapidă a transpirației. Dacă este ud pe spate riscă să răcească repede”, ne-a spus Cristina Casandra. Orele de somn sunt de asemenea extrem de importante. „Ca să se refacă, dl Barbă va trebui să doarmă minimum 8 ore pe noapte”, ne-a spus sportiva. Ce o recomandă pe Cristina Casandra ca să-l sfătuiască pe viitorul pelerin? Cristina Casandra este atletă, una deja celebră, și a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Beijing în anul 2008, unde a ocupat locul V. Sportiva, care este căsătorită cu atletul sucevean Silviu Casandra, a născut în urmă cu cinci luni o fetiță pe care a botezat-o Raisa. Cristina Casandra nu va fi o mamă casnică. Sportiva și-a reluat antrenamentele pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Londra, care se vor desfășura în anul 2012. (O.Ș.) P.S. Badea Cârțan a mers pe jos 45 de zile, din Ardeal până la Roma, ca să vadă cu ochii lui Columna lui Traian, dar de luat aminte că ardeleanul era cioban muncit, nu lector universitar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI