Suceava

Șansa construirii unei noi centrale termice crește

În urma discuțiilor purtate cu primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, reprezentanții Adrem Invest București și-au exprimat intenția de a-l angaja pe actualul director al Termica SA Suceava, Constantin Plăcintă, și vor să transfere mai mulți specialiști din Termica SA la noua societate de termoficare.
 

Edilul-șef al Sucevei a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că a discutat cu președintele Adrem Invest, Adrian Bodea, despre semnarea contractului de concesiune a serviciului de termoficare a municipiului Suceava și despre pașii următori ce vor fi făcuți. Lungu consideră că între administrația locală și societatea ce va prelua activitatea de termoficare va fi nevoie de o colaborare perfectă, în caz contrar, proiectul fiind pierdut din start. Primarul Sucevei a subliniat că municipalitatea a investit până în prezent 15 milioane de euro în sistemul de transport și distribuție a energiei termice și că au fost modernizate mai mult de jumătate din punctele termice din oraș, iar pentru 2011 sunt prevăzute investiții de 11 milioane de lei pentru continuarea modernizării punctelor termice. Firma de inginerie industrială Adrem Invest București a câștigat licitația organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraș și înființarea unei noi societăți de termoficare. Combustibilul pe care va funcționa centrala va fi gazul metan în timpul iernii și biomasa pe perioada de vară. Primăria Suceava și societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziția firmei terenul și utilitățile, iar Adrem Invest va realiza investițiile în noua centrală, care pot ajunge până la 50 de milioane de euro. Durata de execuție a noii centrale este de minimum doi ani, în iarna 2011-2012 locuințele racordate la sistemul centralizat urmând a primi agent termic de la capacitățile existente. Compania de termoficare Termica Suceava a început în luna mai procedurile privind atragerea de investiții private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum și pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură Boștină și Asociații pentru furnizarea serviciilor de consultanță. Primarul Sucevei a susținut în ultimii doi ani că este necesară o nouă centrală termică, dimensionată la actuala piață de energie termică din municipiu, întrucât centrala actuală este mult prea mare, iar costurile ridicate ale acesteia determină un preț mare pentru gigacaloria furnizată în sistemul centralizat de termoficare. Firma Adrem Invest, fondată în anul 1992 de Adrian Bodea, este specializată în inginerie industrială și a derulat proiecte de automatizări industriale, eficientizare energetică sau tehnologii sub vid. Datele RECOM arată că firma este deținută de trei persoane fizice, Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) și Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: