În 2011

Circa 11 milioane de lei pentru modernizarea punctelor termice

> Anul trecut, Suceava a fost pe locul I în țară la mărimea fondurilor atrase în cadrul Programului „Termoficare 2008-2015” Anul acesta, municipalitatea suceveană va cheltui în jur de 11 milioane de lei cu modernizarea punctelor termice din reședința de județ, 3,5 milioane de lei provenind din creditul aferent emisiunii de obligațiuni municipale în valoare de 50 de milioane de lei.
 

Acest aspect este adus la cunoștință de primarul Ioan Lungu, diferența urmând a fi atrasă de la Ministerul Administrației Publice și Internelor. Astăzi, edilul-șef Lungu are o întâlnire cu responsabilii ministeriali din Capitală, pentru a atrage cât mai multe fonduri pentru proiectele cu specific. În 2010, municipiul reședință de județ a fost pe locul I în țară la sumele luate în baza Programului „Termoficare 2008-2015”, respectiv 8 milioane de euro, ocupantul fotoliului din Areni sperând ca și în 2011 sumele alocate Sucevei să fie cel puțin la fel de importante ca volum. „Primăria a făcut eforturi în ultimii 6 ani și are investiții de peste 15 milioane de euro în rețelele de transport și distribuție, respectiv în înlocuirea conductelor magistrale și secundare și reabilitarea punctelor termice, mai mult de jumătate din acestea din urmă fiind modernizate. Și în bugetul anului 2011 avem prinsă o sumă destul de consistentă pentru continuarea intervențiilor, pentru că ne dorim să ne apropiem de finalizarea reabilitării punctelor termice”, relevă Lungu, menționând că primăria suceveană a fost cea dintâi la nivel național care a accesat Programul amintit. La începutul acestui sezon rece, în lucrări de modernizare au intrat punctele Obcini IV și Zamca IV. Astfel, în Suceava funcționează 20 de puncte termice automatizate din totalul de 49, racordații în cauză având apă caldă 24 de ore din 24. O realizare este și dispeceratul de monitorizare a punctelor termice modernizate din reședința de județ, obiectivul fiind ridicat în Zamca și permițând supravegherea de la distanță și detectarea în timp real a avariilor apărute în sistem.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: