O cincime din bugetul municipiului Suceava, direcționată spre investiții

La circa 20% din bugetul local este estimată valoarea investițiilor care se anunță a fi făcute, în 2011, în municipiul Suceava, apreciază primarul Ion Lungu. Este vorba despre o sumă de aproximativ 70 de milioane de lei, incluse fiind atât noile investiții, cât și cele în continuare.
 

La acestea din urmă sunt menționate depozitul ecologic de deșeuri de la Moara, care urmează a fi dat în folosință anul acesta, dar și centura ocolitoare a urbei reședință de județ, care urmează a căpăta contur tot până la finele lui 2011. În primăvară sunt programate a începe 5 importante proiecte cu finanțare atrasă din Programul Operațional Regional, iar la jumătatea anului se preconizează a fi terminată aplicarea Programului ISPA. „Obiectivele de investiții se referă, în principal, la proiectele în derulare, la cofinanțarea proiectelor POR, amenajarea sediului Centrului Cultural Bucovina, finalizarea introducerii utilităților în noul cartier de pe Dealul Mănăstirii Teodoreni, continuarea lucrărilor din Programul ISPA și reabilitarea a magistralei rutiere și a 14 străzi importante din cartierele municipiului”, explică Ion Lungu. În bugetul destinat investițiilor intră inclusiv 22,5 milioane de euro, sumă disponibilă în cadrul celor 5 proiecte POR, circa 14 milioane de euro pentru modernizarea Cetății de Scaun și diferența de 5 milioane de euro din Programul ISPA de reabilitare a rețelelor de apă, a celor de canalizare și de modernizare a stației de tratare-epurare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: