Buline

O bulină roșie (față de care daltoniștii vor fi discriminați), mare, foarte vizibilă, ar urma să indice pe produsele alimentare ce este indicat spre consum săracilor! Nu-mi prea vine a crede că un enunț menit a deveni inițiativă legislativă ca atare ar ajunge, la noi, și faptă, cum nu-mi prea vine a crede că va deveni realmente operantă. Fiindcă îmi zic că într-o țărișoară păcătoasă ca a noastră ar fi lesne să omologhezi (iar demersurile sunt și așa destul de complicate și de scumpe) un produs ca fiind „curat”, pentru ca apoi să îngrași piața cu cine știe ce altceva, însă purtând înscrise numele și rețeta tocmai celui în mod victorios îmbulinat.
 

L.D. Clement

Da, nu toată lumea are „cultura chimiei” (sic!), cum se exprima pretendentul bulinelor, însă poate că destui de mulți au măcar minima înțelegere că majoritatea aditivilor alimentari sunt o consecință a evoluției noastre și a pretenției noastre firești ca alimentele să se poată conserva (însă nu și a se falsifica!) și comercializa. Ca urmare, potrivit specialiștilor, aproximativ 90% dintre produsele aflate pe piață conțin (sau ar putea conține) așa-zise E-uri. Sau 30% dintre alimente au la bază procese de modificare genetică utilizate nu pentru că o conspirație mondială ar vrea să ne „otrăvească” în scopul de a mai împuțina dintre noi, ci pentru că de câteva decenii e clar că, în mod natural, planeta nu mai poate susține atâția mâncăi, mici și mari, câți se înfruptă din ea. Tot în consecință, dacă intenția ar fi dusă la capăt, ar însemna că aproape 90% dintre alimente și produsele alimentare ar urma să poarte, ca semn de speriat copiii și adulții, altă bulină decât cea verde, menită celor care aleg, adică „aleșilor”. Așadar, să-mi spui ce bulină ți se potrivește, ca să-ți spun cine ești…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: