„Visul meu este să particip la Olimpiada de la Londra din 2012”

A declarat campionul mondial de juniori, suceveanul Marius Vasile Cozmiuc Suceava a avut de-a lungul anilor nenumărați sportivi de valoare la canotaj, sportivi care s-au remarcat la întrecerile mondiale și olimpice. Și în prezent la CSM Suceava și CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni activează o serie de canotori tineri, care au realizat performanțe deosebite în întrecerile naționale și care pot ajunge oricând în loturile naționale ale României.
 

Una dintre ultimele performanțe absolut remarcabile este titlul de campion mondial de juniori obținut de echipajul României în proba de patru rame. Unul dintre componenții echipajului României este suceveanul Marius Vasile Cozmiuc, sportiv care a făcut primii pași în sport la Școala „Miron Costin” din cartierul Burdujeni. Născut pe 7 septembrie 1992, Marius Vasile Cozmiuc a fost pasionat la început de atletism și fotbal, ca orice copil de altfel, pentru ca apoi să se îndrepte către canotaj, unde a realizat și marile performanțe. „Cel care m-a îndrumat către canotaj a fost profesorul meu de sport Florentin Nitu. Observând cu atenție calitățile mele, domnul profesor Nitu m-a trimis la o acțiune de selecție a Clubului „Traian Jalescu” din Orșova. Aici am fost remarcat de profesoara Mariana Maliș, care-mi este antrenoare și acum, iar în clasa a VIII-a m-am transferat la Orșova. Beneficiind de condiții bune de pregătire și fiind de felul meu destul de ambițios, m-am îndrăgostit de canotaj și am încercat să devin tot mai bun în acest sport deosebit de dificil. Progresele pe care le-am realizat s-au concretizat, treptat, prin titlurile de campion național în proba de patru rame în 2007, performanță dublată în 2008 de titlul din proba de dublu rame. La Campionatul Balcanic din același an am ocupat locul secund în probele de 8+1 și patru rame fără cârmaci. În 2009 am devenit campion național la juniori în probele de patru și dublu rame, pentru ca în 2010 să fiu cel mai bun în probele de dublu și simplu rame. Oricum, cea mai mare performanță a mea este titlul de campion mondial în proba de patru rame a Campionatului Mondial de Canotaj pentru juniori de la Racici, în Cehia. Acest rezultat mi-a dat multă încredere în forțele proprii și m-a încurajat pentru că visul meu este să particip la Olimpiada de la Londra din 2012. Deși nu reprezint județul Suceava în competițiile interne, nu am uitat niciodată de unde am plecat și mă gândesc cu recunoștință la profesorii care m-au încurajat și la școala unde am fost educat. Amintirea locurilor natale din Suceava îmi dă forță de fiecare dată în întrecerile interne și internaționale. Sunt fericit că am fost felicitat de conducerea Școlii «Miron Costin», de directorii Constantin Sârghi și Dumitru Morari, iar faptul că am fost dat ca exemplu tinerilor elevi ai școlii m-a umplut de mândrie. M-aș bucura ca tot mai mulți tineri să îndrăgească canotajul, un sport pe cât de greu, pe atât de frumos”, a conchis campionul mondial de canotaj Marius Vasile Cozmiuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: