„Dacă ești gazdă, te sufleci și faci treabă !”

Președintele CJ este foarte mulțumit de numărul turiștilor care au vizitat județul în perioada derulării proiectului „Crăciun în Bucovina”, dar consideră că nu toate autoritățile au înțeles să se comporte ca niște autentice gazde
 

Gheorghe FLUTUR

Potrivit unei statistici preliminare înaintate de autoritățile județene, peste 25.000 de turiști au ales să-și petreacă Sărbătorile de iarnă în județul Suceava, în perioada desfășurării ediției 2010 a proiectului turistic „Crăciun în Bucovina”. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că proiectul „Crăciun în Bucovina” a fost un succes, arătând că, din primele date pe care le deține, în cursul lunii decembrie s-au cazat în unitățile turistice din județ peste 25.000 de turiști, că în preajma Revelionului s-a atins un vârf și că mai multe gospodării țărănești au oferit cazare turiștilor. El a informat că aproximativ 80.000 de persoane au mers cu mocănița instalată în zona Ariniș din orașul Gura Humorului. Șeful deliberativului județean a mai spus că proiectul a promovat tradițiile, turismul rural și gastronomia din zonă, dar a subliniat că s-au diversificat ofertele făcute turiștilor, care au putut merge cu schiurile sau sania, au putut înota în piscine acoperite sau au putut face drumeții. Gheorghe Flutur a remarcat însă că nu toate autoritățile din județ au înțeles că în asemenea perioade trebuie să se comporte ca adevărate gazde. El și-a exprimat nemulțumirea că în primele zile ale noului an traficul rutier nu era fluidizat și s-a mers bară la bară pe principalele trasee din județ, pentru lipsa produselor tradiționale din zonele aglomerate, fiind deranjat de mirosul de hamsii prăjite în zona centrală din Gura Humorului, dar și de lipsa parcărilor în puncte unde se știe că vor fi mulți turiști. „Trebuie să ne schimbăm comportamentul. Când spui „Hai în Bucovina!» nu înseamnă că tu stingi lumina și pleci acasă. Trebuie să fim gazde și poți să sărbătorești după. Dacă ești gazdă, te sufleci și faci treabă!”, a spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: