De Crăciun

Sute de suceveni au mâncat și au băut peste măsură

> Un sfert din numărul total al pacienților care au venit la Spitalul Județean în weekend au fost victime ale agresiunilor iscate pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar 10% dintre bolnavi au făcut abuzuri alimentare
 

Numai parte de liniște nu au avut medicii urgentiști ai Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava de sărbători. Sute de suceveni le-au cerut ajutorul în weekend, după ce au mâncat și băut peste măsură sau au fost victime ale unor agresiuni. Medicul urgentist Tiberiu Brădățan, purtătorul de cuvânt al unității medicale, ne-a declarat că, în ajunul și în primele două zile ale Crăciunului, la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) s-au prezentat, în medie, 170 de pacienți/zi. „Am avut mai mulți pacienți decât într-un weekend obișnuit. Majoritatea lor au făcut abuz de alimente sau de alcool. Am avut extrem de multe agresiuni. Aproximativ 25% din numărul total al pacienților care au venit la UPU prezentau diverse traumatisme provocate prin agresiune, pe fondul consumului de băuturi alcoolice”, ne-a declarat Tiberiu Brădățan. Purtătorul de cuvânt informează că de Crăciun foarte mulți suceveni au făcut abuz de mâncare. „Aproximativ 10% din numărul total al pacienților au făcut abuz de alimente. Au consumat în exces diferite preparate din carne de porc”, susține Tiberiu Brădățan. Medicul urgentist a adăugat că un sfert din numărul total al pacienților care au venit în weekend la spital sufereau de afecțiuni care puteau fi tratate de medicii de familie. „Pacienții susțineau că s-au prezentat la medicii de familie în săptămâna dinaintea Crăciunului, însă nu i-au găsit. Noi nu putem să verificăm declarațiile bolnavilor. I-am primit și i-am consultat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: