La înmormântarea familiei preotului George Mihoc

O mare de oameni

>Preotul George Mihoc, împreună cu soția și fiul lor, și el preot, au murit în ziua de Crăciun, în urma unui accident rutier >Dănuț Maftei, un tânăr de 17 ani, dascăl la Plopeni, aflat în aceeași mașină, a decedat câteva ore mai târziu, la Spitalul Județean Suceava
 

Preotul George Mihoc, soția acestuia Elena și fiul de 27 de ani, Vasile, și el preot la Plopeni au fost înmormântați ieri la Sfântul Ilie. Sute de oameni au venit ieri la Biserica “Buna Vestire” pentru a se ruga pentru odihna sufletelor celor trei membri ai familiei care au murit, violent, împreună, în dimineața zilei de Crăciun. Slujba de înmormântare a fost oficiată de aproximativ 20 de preoți, mai toți frați, fii și alte rude ai celor decedați, familia Mihoc fiind cunoscută ca una care a dat județului numeroase fețe bisericești. Biserica, curtea locașului și împrejurimile s-au dovedit neîncăpătoare pentru numeroșii suceveni, aproximativ 800 de oameni, care au venit, pe o ninsoare puternică, să-i petreacă pe ultimul drum pe tata, mama și fiul Mihoc. ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost de asemenea prezent la slujbă, a rostit câteva cuvinte și a însoțit cortegiul mortuar până la cimitir. Omorâți la Plopeni de un șofer iresponsabil Cei trei îngropați ieri au fost victimele unui cumplit accident auto petrecut în dimineața zilei de Crăciun, la ieșirea din Plopeni. În timp ce mașina preotului rula spre Plopeni, la ora 7.55, cea a lui Constantin Grădinaru, un șofer de numai 20 de ani, din Dumbrăveni, gonea cu viteză mare spre Suceava. Aceasta din urmă a derapat într-o curbă și a intrat pe contrasens, lovind frontal autoturismul în care se afla familia Mihoc și Dănuț Maftei, un dascăl de 17 ani, ce-i însoțea. Din impact, mașina a fost proiectată câțiva metri, în gardul unei gospodării. Preotul Mihoc, în vârstă de 69 de ani, soția de 67 de ani și fiul acestora au murit pe loc. Băiatul de 17 ani a ajuns la spital încă în viață, dar se afla deja în moarte cerebrală. Leziunile creierului i-au fost însă fatale și înainte de ora 16 a decedat și el, ridicând la patru numărul victimelor tragicului accident. El va fi îngropat joi. 1,09 alcool în sânge pentru șoferul vinovat Constantin Grădinaru, șoferul de 20 de ani vinovat de moartea celor patru, este internat în spital, dar în afara oricărui pericol, el având mai multe contuzii și femurul piciorului drept rupt. În mașină cu el se afla în dimineața de Crăciun un alt tânăr de 19 ani, care a scăpat neatins. Se pare că cei doi goneau spre Suceava cu peste 140 la oră după ce în Ajun fuseseră cam toată noaptea cu colinda pe la prieteni. Din cauza leziunilor suferite, șoferul din Dumbrăveni nu a putut fi verificat cu etilotestul după producerea accidentului. I-au fost recoltate însă probe biologice, laboratorul de Medicină Legală comunicând ieri rezultatul. Constatin Grădinaru avea în momentul accidentului o alcoolemie de 1,09.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: