Linia

Dacă nu vom fi tras-o până acum, mai e puțin, calendaristic, și tragem linia. Ce-am fi vrut să facem, ce-am făcut, ce-a ieșit (din ce vom fi făcut) și ce nu. Până la urmă, rezultatul este în funcție de locul unde plasăm ștacheta, mai sus ori mai jos; de locul unde tragem linia. Ce să mai explic?; dacă o ridicăm prea mult, nu prea avem ce aduna; dacă o punem prea jos, până și puținul poate părea mult. Târâș-grăpiș, s-ar putea zice că am dus-o până la capăt, chiar și dacă n-am fi scos-o, ca atare, la capăt.
 

L.D. Clement

Sunt unii pricepuți (fără îndoială) care zic că e bine ca atunci când ajungem la un capăt și la un început (cum pasul dintre ani numai bun este) să luăm o coală de hârtie și s-o înjumătățim cu o linie. Verticală. La stânga să notăm, cu cea mai mare obiectivitate posibilă, ce a fost bine, iar la dreapta să notăm ce n-a fost. Iar apoi să cumpănim cu toată înțelepciunea de care putem da dovadă. Astfel că, dacă prima listă e prea scurtă, să nu ne luăm cu mâinile de cap, ci să chibzuim serios ce-am fi în stare să facem ca data viitoare, la următorul prag, lista aceea să fie mai lungă. Iar dacă lista din stânga e lungă în comparație cu cea din dreapta, să ne bucurăm cu ponderație și să tragem cu ochiul alături, să vedem care au fost eșecurile, pentru ca nu cumva ele, chiar și puține acum, să ajungă să dea peste cap calculele viitoare. Altfel spus, linia e la noi; și balanța!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: