Vine Crăciunul !

…Dacă n-ar fi fost și n-ar fi, n-am fi astfel! Dacă n-ar fi Crăciunul, poate că n-am încerca, măcar preț de câteva ceasuri, de câteva zile, să fim un pic mai buni. Ori chiar să fim buni, dacă altfel nu reușim să fim. Să fim mai blânzi, mai iertători și mai darnici. Să zâmbim. Să ne bucurăm din toată inima. Să ne strângem lângă ai noștri (înțelegând că „ai noștri” sunt mai mulți decât credem în zilele oarecare) și să-i simțim alături. Să le simțim căldura sufletelor și chiar a trupurilor, în strângeri de mâini, îmbrățișări și sărutări pe obraji. În vorbele care acum se îmbunează și în frunțile care cearcă a se descreți.
 

L.D. Clement

Vine Crăciunul! Vine ca un exercițiu repetabil al oamenilor de a fi oameni, de a se îmbrăca în oameni și de a se purta ca oameni. De a se zări unii pe alții și de a se regăsi. De a recunoaște, cu un sentiment al victoriei – al unei victorii lipsite de răni și de poveri – ca sunt oameni. Că au un nume, că au o identitate, că au la îndemână o minunată oglindă care să-i arate nu astfel cum se întâmplă să fie în zile și nopți de oricând și de oricum, ci așa cum ar dori să fie și cum trebuie să fie. Vine Crăciunul, oameni buni! S-aveți masa plină (iar plină să spuneți că este chiar dacă va fi fiind mai goluță) și creștini în preajma ei! S-a născut, se naște Hristos! S-aveți ochi pentru a privi iar această întâmplare de fiecare dată unică și s-aveți vorbe pentru a o povesti!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: