Salonul anual al artiștilor plastici amatori 2010:

Mai divers și mai valoros ca oricând

Vernisajul Salonului anual al artiștilor plastici amatori, ediția 2010, desfășurat ieri la Muzeul de Istorie Suceava, a făcut o surpriză extrem de plăcută invitaților, care au vizionat o expoziție mult mai vastă, mai diversă ca stil și mai valoroasă ca oricând.
 

Multe noutăți la salon: tapiserie prezentată de decana de vârstă a artiștilor amatori Ana Candrea Constantin, cunoscută în special pentru portretele sale, Radu Bercea cu două machete lucrate în bronz, intitulate “Martiri ai închisorilor comuniste” și Fântâna Albă, Armanda Manuela Andrieș, cu artă decorativă “ușor atipică”, a spus chiar ea, debutantă la salon Doina Vianora Catargiu, prezentă cu delicatele ei acuarele, aduse mult spre stadiul desăvârșirii artistice. De altfel, Doina Catargiu este câștigătoarea de anul acesta a premiului Opera Omnia, acordat de juriul salonului. Surprinși au fost toți și în fața celui care a prezentat salonul, care a făcut parte din juriu și a contribuit din plin la organizarea manifestării, Mihai Pînzaru-PIM, care a luat… adevărul de guler mai acid și mai vehement ca niciodată, spunând lucrurilor pe nume, pentru a scoate la lumină câteva dintre dificultățile întâmpinate în realizarea acestei manifestări. Dar, până la urmă, cum spunea chiar el, “cele lumești sunt trecătoare, dar cultura perenă trebuie slujită cu inima și cu sufletul”. Centrul Cultural Bucovina a oferit câte 4 premii la cele 4 categorii și un premiu de consecvență, pentru sprijinirea permanentă a artei de amatori, pictorului Dumitru Rusu, profesor la clasa de pictură a Școlii Populare de Artă. La secțiunea Artă decorativă, premiul I a fost câștigat de Rodica Bușcu, Vatra Dornei, premiul II – Carmel Georgescu din Suceava, premiul III – Florin Cramariuc, Suceava, iar premiul pentru debut – Lucian Neacșu din Suceava. La sculptură: premiul I – Nucu Bența, Fălticeni, premiul II – Liviu Jitaru, Suceava, premiul III – Oliver Tănase; premiul pentru debut – Sebastian Oliver Constantin din Suceava. Grafică – premiul I a fost câștigat de Radu Bercea, premiul II – Cristina Lauric, Suceava, premiul III – Iulian Dziubinschi, Suceava, iar premiul pentru debut – Armanda Manuela Andrieș. La pictură, premiul I – Iosif Csukat, Suceava, premiul II – David Croitor din Vatra Dornei, premiul II – Gheorghe Ropciuc, Suceava. La această secțiune s-a acordat un premiu special lui Nicolae Zepciuc, Suceava, premiul de debut nefiind acordat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: