Flutur cere verificări pe filiera „speculei cu lapte”

> În detrimentul crescătorilor, samsarii cumpără laptele cu 0,7 lei/litru și îl vând la fabricile de prelucrare la preț dublu Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Instituției Prefectului și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranță Alimentară, Direcției Generale a Finanțelor Publice, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, precum și celorlalte organe abilitate ale statului să verifice „filiera de speculă” în domeniul achiziției și prelucrării laptelui.
 

Șeful administrației județene evidențiază că a devenit îngrijorător fenomenul achizitorilor intermediari, care iau laptele pe mai nimic de la țărani, iar apoi îl livrează firmelor prelucrătoare la un preț dublu. „Nu se poate să faci achizițiile de la țărani cu jumătate din prețul cu care vinzi laptele imediat. Este un fenomen la care vreau răspuns, pentru că există destule fabrici de lapte care au investit mulți bani europeni în proiecte de procesare, însă nu avem nevoie de samsari, de intermediari! Vrem să curmăm această stare de lucruri, care este periculoasă și în detrimentul crescătorilor de animale”, relevă șeful executivului județean, menționând că laptele este preluat din gospodării cu 0,7 de lei/litru și livrat la procesatori cu 1,4 lei/litru. Gheorghe Flutur precizează că intermediarii cu pricina acționează pe vechea rețea de colectare a materiei prime, organele de control urmând a lămuri condițiile în care laptele de consum ajunge pe rafturile magazinelor la un preț și de 4 ori mai mare decât cel cu care pleacă din fermele micilor crescători.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: