ISPA la Suceava

„Am lucrat mult cu zăhărelul și cu biciul”

Șase luni. Cu atât a fost necesar să fie prelungită finalizarea proiectului ISPA derulat în municipiul Suceava, pentru ca probele tehnologice să fie efectuate în condiții normale și nu de iarnă.
 

Ion LUNGU

Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, proiectul ISPA, început la sfârșitul anului 2007, care trebuia să fie încheiat la 31 decembrie este aproape finalizat și sunt întârzieri doar în cazul efectuării de probe tehnologice. „Trebuie făcute probele tehnologice în condiții normale și nu de iarnă. Pentru că la noi iarna durează șase luni, ne-am luat o marjă de siguranță, astfel încât în perioada aprilie-iunie să fie făcute aceste probe”, a explicat edilul-șef. El a subliniat că proiectul se finalizează aproape în termenul stabilit, ceea ce este o performanță, adăugând că municipalitatea nu a avut cum să intervină pe lângă firmele constructoare, întrucât este un proiect pe fonduri de preaderare, iar controlul apar-ține unității de implementare a proiectului. Lungu a spus însă că ședințele săptămânale pe care le organiza cu firmele ce implementează proiectul au contribuit mult la menținerea unui ritm de lucru alert. „Am lucrat cu zăhărelul și cu biciul”, a spus primarul. În ceea ce privește întârzierea programului primarul a arătat că „judecata o va face Comisia Europeană”. Proiectul ISPA de la Suceava are o valoare de 52,7 milioane de euro, din care 33,4 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile asigurate de UE, alte 12,5 milioane de euro asigurate de la Guvern, din care 4 milioane de euro de la Fondul Național de Preaderare, iar 6 milioane de euro sunt asigurate de municipalitate, în urma angajării unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW. Proiectul, care a început la sfârșitul anului 2007, prevede reabilitarea și modernizarea rețelei de apă pe o lungime de 34 de kilometri, extinderea rețelei pe o lungime de 10 kilometri, reabilitarea canalizării pe o lungime de 68 de kilometri și extinderea pe o lungime de 10 kilometri și modernizarea Stației de epurare a apelor uzate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: