În piața veche de peste 114 ani a Fălticeniului

„Lucrări de modernizare pe care fălticenenii le așteptau de mult”

> Sâmbătă, reînnoită, piața agroalimentară, cu denumirea Hala Fălticeni, a fost redeschisă Fălticenenii, dar și cei care vin să se aprovizioneze din piața de la Fălticeni au condiții moderne pentru comerț, după ce sâmbătă a avut loc inaugurarea lucrărilor de modernizare a acestui spațiu din centrul municipiului.
 

Înainte de inaugurarea oficială a noii investiții, un sobor format din preoți de la toate parohiile din municipiu a oficiat o slujbă religioasă, după care spațiul, comercianții, cumpărătorii și produsele de pe tarabe au fost stropite cu apă sfințită. La momentul festiv de reluare a activității în Piața Agroalimentară Fălticeni au participat primarul municipiului, Vasile Tofan, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Vasile Ilie, consilieri locali, oameni de afaceri, reprezentanți ai societății Art Ambiente care a efectuat lucrările de modernizare și câteva sute de persoane care se aflau în acel moment la cumpărături. După ce în anii 2008 și 2009 au fost modernizate și dotate cu frigidere, vitrine frigorifice și tarabe spațiile pentru comercializarea produselor lactate și a celor din carne, a fost înlocuită instalația electrică a spațiilor comerciale, în acest an Piața Agroalimentară Fălticeni și-a schimbat înfățișarea. Începând cu data de 18 decembrie, spațiul destinat comerțului cu legume, fructe, murături și alte produse agroalimentare este acoperit, modernizat, dotat cu tarabe noi. „Au fost lucrări de modernizare pe care fălticenenii le așteptau de mult. Piața are o vechime de 114 ani, Fălticeniul fiind un important nod comercial atunci când s-au construit aceste spații. Am reușit să redeschidem piața și să oferim condiții moderne pentru comercializarea produselor agroalimentare. În primul rând, dorim să venim în sprijinul producătorilor din zonă și nu numai”, a precizat primarul Vasile Tofan. După lucrările de modernizare, piața agroalimentară și-a schimbat și denumirea în „Hala Fălticeni”. Spațiul acoperit oferă 250 locuri de vânzare pe tot atâtea tarabe, iar pe conturul spațiului cu tarabe sunt mai multe magazine cu produse alimentare. „Valoarea investiției se ridică la aproape 15 miliarde de lei vechi, bani proveniți din bugetul local. Dorim ca în 2011 să continuăm lucrările de modernizare a pieței prin amenajarea unei parcări care să asigure condițiile necesare unui act de comerț civilizat atât pentru producători și comercianți, dar mai ales pentru cumpărători”, a mai spus Vasile Tofan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI