Cum e pomul…

Unii și-au împodobit pomul de cum a început luna decembrie (și nu-i vorba, musai, de pomii din vitrine). Majoritatea, însă, aleargă după ei în aceste zile: să-i cumpere, să-i capete, să-i împodobească… Și s-ar putea zice că adesea pomul se alege după om ori că așa cum e pomul, așa e și omul. Dar asta nu înseamnă că cel care-și cumpără mai mulți pomi ar ține în sine pe mai mulți, încapsulați ca niște matrioște, nu; doar că are mai multe case, mai multe odăi sau, de ce nu?, îi dăruiește pe unii. Însă globurile, poleiala, celelalte decorațiuni?
 

L.D. Clement

Cel mai la îndemână e să le pregătești pe cele de anul trecut și… dintotdeauna (dacă nu se vor fi înlocuit 2-3 piese, sparte la trecerile între ani). Dar dacă ții cu adevărat la tine și la pomul tău, îl îmbraci cum spune moda! Ce zice, ce zice? Păi, iată că am consultat o revistă specializată (nu, nu în brazi sau în decorațiuni, dar așa își spune ea) care informează că nuanța potrivită pentru pom este verdele (că e „fresh și revigorant”!), ce poate fi combinat cu roșu (fiindcă e culoare complementară, rețineți) și cu alb. Buun! Dar nu-i prea bun, că altundeva se zice că bradului de Crăciun i s-ar potrivi roșul și auriul (fiindcă dau senzația de „eleganță și opulență”), eventual cu funde „supradimensionate” de aceste culori, pentru ca pomul să fie „mai grandios”. Însă…, însă alții spun că bradul trebuie să fie argintiu sau chiar alb, „să imprimi încăperii o atmosferă glaciară”. Alți specialiști vorbesc despre fundele de mai sus, plus mărgele, figurine și chiar bijuterii. Etc. Probabil, cam câți specialiști în pomi, atâtea trenduri. Eu unul îmi împodobesc bradul, dintr-un șiretlic, exact ca anul trecut. Și știți de ce? Ca, după el, să mă găsească mai ușor Moș Crăciun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: