Celor 232 de elevi și 227 de dascăli, „moșul” IȘJ le-a dăruit

Serbarea performanței școlare cu muzică de la Viena

Performanța școlară a constituit prilejul sărbătoririi cu mare fast a celor 232 de elevi, mai mici și mai mari, premiați la concursuri școlare naționale și internaționale, și a celor 227 de dascăli care i-au îndrumat. Manifestarea s-a desfășurat ieri, în sala polivalentă a Conacului Domnesc. În afară de vorbe frumoase purtate către ei în semn de recunoștință, au primit diplome de excelență, globuri cu însemnele IȘJ și cadouri consistente, cu valori cuprinse între 50 și 150 lei fiecare.
 

Au fost premiați ieri și cei 15 elevi sportivi cu rezultate deosebite la competiții, care au primit plachete din mâna decanului Facultății de Educației Fizică și Sport Petru Ghervan. O distincție deosebită a primit și elevul Vlad Petru Morozan, de la Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, medaliat cu bronz la Olimpiada internațională de științe pentru juniori din Nigeria, la începutul lui decembrie. Fiind plecat acolo, el nu a putut participa la gala Olimpicilor din 5 decembrie, unde au fost premiați ceilalți laureați ai olimpiadelor. „Am vrut să organizăm ceva diferit de ceea ce se întâmpla în alți ani, când înmânam diplome pe o scenă în fața unui public. Fiecare copil prezent aici a primit un cadou pe baza unui bilet de tombolă, dar în realitate au fost premii consistente”, a declarat șeful Inspectoratului școlar Județean Suceava, prof. Petru Carcalete. Regal de cântece cu Catarina și Theodore Coresi Dar cel mai prețios cadou pe care Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar l-au oferit celor prezenți la Serbarea performanței școlare a fost concertul Catarinei și al lui Theodore Coresi și al Salon Orchestra Allegria din Viena. Ei au început cu romanțe, cântece vieneze, canțonete și au încheiat, în aplauze puternice, cu cele mai frumoase colinde și cântece vechi românești. La finalul concertului, Theodore Coresi a făcut urări pentru sărbătorile care vin și ne-a invitat la Opera din Viena. Ambii sunt de origine română, ea din Hunedoara, el – din Piatra Neamț, stabiliți la Viena. Absolventă a Academiei de Muzică din Bucuresti, soprana Catarina Coresi-Lal s-a specializat la Viena cu prof. Theodore Coresi. Este laureată a concursurilor naționale „Ionel Perlea“, „Mihail Jora“, „Sabin Drăgoi“, „Hariclea Darclee“ și „Ion Dacian“ și membră a trupei de operă „Viena Opera Company“. Basul Theodore Coresi cântă de la 10 ani și a fost aplaudat, în timp, pe toate scenele mari ale lumii. A absolvit secția de canto a Facultății de Instrumente și Canto București, iar la 50 de ani a urmat și Teologia la Timișoara. În capitala Austriei conduce studioul de canto „Opernsänger”, loc în care se perfecționează absolvenți ai universităților de muzică din toată lumea. Serbarea performanței școlare înseamnă „tradiție, dar și responsabilitate pentru comunitatea locală și liderii ei”, spune conducerea inspectoratului și nu numai ea: „Performanța înseamnă război împotriva mediocrității. Mă bucur că județul nostru este o pepinieră de performanțe și asta se vede prin rezultatele obținute de elevi. Asta înseamnă că există un potențial uriaș pe care noi, administrația, oamenii politici, suntem obligați să-l punem în valoare”, le-a spus președintele Gheorghe Flutur elevilor și dascălilor, promițându-le că „vom rămâne alături de dvs. pentru a vă oferi condiții corespunzătoare de învățământ”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: