„Nu putem face turism fără infrastructură”

a declarat ieri, la Câmpulung Moldovenesc, ministrul Elena Udrea, după ce a semnat două proiecte de dezvoltare urbană considerate complementare celor care există în municipiul de la poalele Rarăului Două proiecte de dezvoltare urbană, în valoare de 5,3 milioane de euro, ce prevăd modernizarea infrastructurii de străzi din municipiul Câmpulung Moldovenesc, au fost parafate ieri dimineață de ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea.
 

Prezentă în municipiul de la poalele Rarăului, Elena Udrea a declarat că aceste proiecte sunt complementare celor existente deja în acest municipiu, în principal cel privind construcția unei pârtii de schi pentru care MDRT va continua să asigure finanțare, pârtie care ar urma să fie dată în folosință în 2011. ”Nu putem face turism fără infrastructură de drumuri, de utilități, fără infrastructură de turism sau agrement”, a spus ministrul Turismului. Udrea a primit din partea autorităților locale din Câmpulung Moldovenesc un costum popular al zonei, cu bundiță cu motive tradiționale cu bordură din blană de dihor. Ea a spus că va purta bundița la inaugurarea pârtiilor de schi din județul Harghita la care urma să participe în cursul zilei de vineri. Un grup de elevi îmbrăcați în costume populare i-au prezentat Elenei Udrea un program de dansuri, cântece și colinde, iar îndrumătorii elevilor i-au solicitat ministrului autografe pe globuri ce vor fi puse în bradul de Crăciun. La rândul său, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban, a declarat că a semnat cu ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului două proiecte finanțate prin POR, din care unul prevede modernizarea infrastructurii urbane din Câmpulung Moldovenesc, iar cel de-al doilea prevede introducerea unui sistem de supraveghere în vederea creșterii siguranței publice și prevenirii criminalității. Edilul câmpulungean a arătat că prin proiectul de modernizare a infrastructurii urbane vor fi derulate lucrări de refacere a tuturor străzilor din zona centrală și din cartierele Stadion și Bodea, vor fi amenajate trotuare, piste pentru biciclete și spații verzi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: