Burdujeni-sat are apă potabilă

În cartierul sucevean, au fost extinse și reabilitate 25 km de rețele de apă și de canalizare de pe 27 de străzi, fiind branșate 1200 de locuințe > Ion Lungu a opinat că, având în vedere dotarea cu utilități și eliminarea surselor de poluare, Burdujeni-sat ar putea deveni un cartier rezidențial
 

Ieri, primarul Ion Lungu și președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur au apăsat butonul de la stația de alimentare cu apă potabilă curentă a cartierului Burdujeni-sat. „Inaugurăm prima capacitate din Programul ISPA în Burdujeni-sat, acolo de unde au demarat, în urmă cu mai bine de doi ani, primele lucrări, pe strada Căpitan Grigore Andrei”, relevă primarul Lungu. Instalația, a cărei panglică inaugurală a fost tăiată ieri, este compusă dintr-un rezervor de 500 mc și o stație de clorinare automată, apa provenind din sursa de alimentare Bechișești, de pe râul Moldova. Stația de alimentare cu apă funcționează pe o componentă gravitațională, precum și pe una cu pompe. „Este o apă de calitate și îi felicit pe toți factorii implicați, dar și pe gospodarii care au dat dovadă de răbdare, pentru că am reușit să dăm în funcțiune această capacitate la sfârșitul anului 2010. Proiectul ISPA este finalizat în proporție de 95%, însă am obținut și o prelungire a termenului, până la 30 iunie 2011, pentru a face probele necesare”, a precizat primarul, adăugând că primăria este în grafic cu introducerea apei și a canalizării în cartierul Budujeni-sat. Ion Lungu precizează că mai trebuie rezolvată și problema aducerii gazelor naturale. Deși banii necesari există, deocamdată, acest deziderat este de nerealizat, întrucât legislația actuală interzice transferarea unei investiții publice către o companie privată, așa cum este E-ON Gaz. „Sper să se rezolve acest lucru până la finele mandatului, să ne ținem de cuvânt și să aducem gazul metan și în cartierul Burdujeni-sat”, a reliefat ocupatul fotoliului din Areni, adăugând că, prin Programului POR, în vara următoare vor fi reabilitate și străzile burdujenene Căpitan Grigore Andrei, Plevnei și Victor Babeș. Ion Lungu a opinat că Burdujeni-sat ar putea deveni un cartier rezidențial, având în vedere dotarea cu utilități și eliminarea surselor de poluare, menționând că, atât el, cât și Consiliul Local, își vor da toată silința în acest sens. Președintele CJ Gheorghe Flutur a evidențiat că Programul ISPA, unul dintre cele mai de amploare din țară, a ajuns înspre final la Suceava. „Este un vis împlinit al celor din Burdujeni, de a avea apă potabilă din Moldova. Chiar dacă au fost discuții, unele politice, până la urmă acest lucru s-a realizat la Suceava. Practic, primarul Lungu a avut un program foarte mare pentru suceveni, care, deși a deranjat cetățenii, a rezolvat problema infrastructurii specifice, în beneficiul tuturor”, a reliefat șeful administrației județene sucevene. În Burdujeni-sat au fost extinse și reabilitate 25 km de rețele de apă și canalizare de pe 27 de străzi, branșate fiind 1200 de locuințe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: