Suceava chiar a CITIT !

– comunicat de presă – Sâmbătă, 11 decembrie, în fața librăriei Alexandria din Shopping City Suceava, a avut loc prima ediție din Lecturi Urbane – Suceava Citește. Evenimentul face parte din proiectul național Lecturi Urbane – Orașul Citește, proiect inițiat de civika.ro în mai 2009, ce are ca obiectiv principal încurajarea lecturii în spațiile publice și crearea unui nou model de a contribui la binele comunității.
 

“Credem că România se poate transforma prin lectură și vom face toate eforturile în lungul maraton Lecturi Urbane pentru a crește numărul celor care citesc și a trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor”. Timp de trei săptămâni, sucevenii au avut posibilitatea să doneze cărți în centrele de colectare special amenajate în locațiile Alexandria Librării din Suceava, la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”, Universitatea “Ștefan cel Mare” Corp A, Pub Boem “La Fierarie”, precum și la sediul Oriflame Suceava. Editurile Corint Junior, Leda, Humanitas, Curtea Veche, Trei și Litera s-au alăturat demersului nostru, sprijinind Lecturi Urbane – Suceava Citește. Am reușit să adunăm circa 500 cărți. Acestea au fost inscripționate, li s-a atașat câte un semn de carte și urmau să fie oferite celor prezenți în Parcul Lecturi Urbane din Shopping City Suceava. Încă de la 13.30 au început să vină iubitori ai lecturii. Fiind la prima ediție, organizatorii au ținut un cuvânt de deschidere prin care au explicat obiectivul campanei. Despre carți și lectură au vorbit Angela Furtuna (scriitor, publicist, critic literar), Constantin Severin (poet, prozator, artist plastic), Margareta Lupașcu (redactor radio), Oxana Greadcenco (redactor-șef SpreVest.ro). Ei au subliniat importanța cititului în dezvoltarea personală. La manifestare au participat peste 200 persoane, de la copii preșcolari (Grădinița Țăndărică) la studenți, cadre didactice și pensionari. Până la ora 18.00 au fost împărțite peste 250 de cărți (romane, cărți de povești poezie etc.). Proiectul Lecturi Urbane a fost organizat în Suceava de Alexandria Librării împreună cu Shopping City și a fost sprijinit de culturesti.ro, gandeste.org, Arond, TipoLidana, Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”, Plus TV, Bucovina TV, Intermedia TV, Monitorul de Suceava, Crai nou, Zile și Nopți, Radio AS, Impact FM, Radio Vocea Evangheliei, TuSiRomania.ro, Clement Media.ro, OrasulSuceava.ro, Asociația Studenților Universitatea Suceava (ASUS), Oriflame, NewsMe.ro, Spre Vest.ro, NewsBucovina.ro, InSuceava.ro, Pub Boem La Fierarie, Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia (GIRB).Organizatorii își propun 3 ediții de Lecturi Urbane –Suceava Citește pe an, următoarea fiind programată în martie 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: