La Primăria Suceava

„S-au topit” planurile de amenajare a unui derdeluș

Suceava nu va avea în acest an o pârtie de săniuș pentru copii, așa cum anunțase primarul Ion Lungu la începutul anului în curs. Edilul-șef ne-a explicat că municipalitatea nu a renunțat la proiect din cauza crizei economice, ci pur și simplu nu a reușit să identifice o suprafață de teren potrivită pentru amenajarea derdelușului, care ar trebui să aibă o lungime de cel puțin 500 de metri.
 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, ne-a declarat că angajații municipalității s-au gândit inițial să amenajeze pârtia în zona cunoscută de suceveni drept Dealul Tătărași, însă au renunțat repede la această variantă. „Pe de o parte, zona este mlăștinoasă pe Tătărași, iar pe de altă parte distanța între vârful și baza dealului este destul de mică”, ne-a declarat edilul-șef. Angajații Primăriei Suceava s-au mai gândit să amenajeze derdelușul în spatele Liceului cu Program Sportiv, însă „pentru aceasta ar trebui să defrișăm un hectar de pădure și nu avem aprobările de la Romsilva”, a explicat alesul local. Costul total al pârtiei se ridică la suma de 100.000 de lei, bani alocați din bugetul local în ședința de consiliu de la începutul acestui an. Primarul comunei Șcheia „a uitat” să îndepărteze tubul din beton de pe Dealul Morii, care a provocat moartea unui copil de 4 ani Primarul Sucevei Ion Lungu a luat decizia de a amenaja pârtia de săniuș în municipiul Suceava după ce, iarna trecută, un copil în vârstă de 4 ani a murit într-un accident de sanie, pe un derdeluș improvizat. Accidentul s-a produs pe Dealul Morii din comuna limitrofă Șcheia, în luna februarie. Băiețelul care a decedat se afla la săniuș împreună cu tatăl său. Nenorocirea s-a produs după ce tatăl victimei a pierdut controlul saniei, iar aceasta s-a izbit violent într-un tub din beton, care provenea de la o fântână dezafectată. În urma impactului copilul s-a ales cu un traumatism cranian, care i-a provocat moartea. Imediat după producerea accidentului, primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a anunțat că va scoate tubul din beton care a provocat moartea copilului și va astupa fântâna. Primarul nu și-a ținut promisiunea, iar tubul se află și acum pe dealul unde copiii din municipiul Suceava și localitățile limitrofe continuă să se dea cu sania. Astfel există riscul ca fosta fântână să producă și alte victime. Contactat telefonic, primarul Vasile Andriciuc ne-a declarat că presa are ochi doar pentru lucrurile rele. El și-a luat totuși angajamentul să astupe fântâna cu pricina în cel mult două zile. „Am făcut o bază sportivă în apropierea tubului din beton. Vrem să inaugurăm baza sportivă pe 31 ianuarie. Dar asta nu vă interesează”, a ținut să precizeze primarul Vasile Andriciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: