Carte, cinste cui te-a scris!

Gânduri de spovedanie

Autor de scrieri științifice – istorice cu precădere, profundul cunoscător al Bucovinei care este istoricul Mihai Iacobescu simte nevoia să evadeze din lumea care l-a captivat și care i-a adus renumele și să-și încerce pana și în literatură – e adevărat, memorialistică. Universitarul își numește amintirile “gânduri de spovedanie”.
 

Volumul este interesant nu numai prin diversitatea “timpurilor” pe care le amestecă, dar și prin zăbava asupra unor personaje și întâmplări ale locului puse în lumina experienței (cruțătoare sau necruțătoare) nemijlocite pe care autorul o dobândește prin intervenția lor sau aflat doar în preajma lor. Și chemăm aici din “memoria” volumului – “Însemnări de vacanță” (Ed. Junimea, Iași, 2010) – doar rândurile despre celebrul prim-secretar Miu Dobrescu, cel văzut oarecum altfel decât cei mai mulți dintre contemporanii omului și evenimentelor create în jurul lui.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: