Carte, cinste cui te-a scris!

Gând pentru Ilie

Cartea a apărut anul trecut la Cernăuți, dar în redacția noastră abia de curând a ajuns. O prezentăm deci la această rubrică, pentru că Ilie Motrescu rămâne unul dintre personajele emblematice pentru nordul înstrăinat al Bucovinei.
 

Cartea se intitulează “Cu gândul la poetul Ilie Motrescu” (Cernăuți, Editura ”Prut”, 2009) și este “pregătită, redactată și îngrijită” de profesoara – și ea binecunoscută românilor de astăzi – Eleonora Schipor. În cele 83 de pagini sunt adunate poezii – semnate de scriitori consacrați, dar și de autori populari, ba chiar de copii – și un mare număr de fotografii. Volumul a fost editat la împlinirea a “40 de ani de la tragica dispariție a poetului Ilie Motrescu”, afirmă în cuvântul de deschidere autoarea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: