Trei copii care și-au pierdut mama și locuința în doar o săptămână fac Crăciunul în casă nouă

> ÎPS Pimen a sfințit duminică la Măzănăiești noul lor cămin, construit pe cheltuiala Arhiepiscopiei Cornel Beleca și cei trei copii ai lui au din nou, în Măzănăiești, o casă a lor. ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, împreună cu patru preoți, a sfințit duminică locuința familiei, construită exclusiv prin grija Arhiepiscopiei.
 

Primul țăruș a fost bătut în pământ acum mai puțin de o lună, la câteva zile doar după ce casa familiei Beleca a fost distrusă de foc. Au lucrat la ea muncitori ai unei firme care a construit pe cheltuiala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților zeci de case pentru sinistrații rămași fără locuințe după inundațiile din acest an și din anii precedenți. Dar au lucrat la ea și oameni din Măzănăiești, și preotul satului, Lucian Abageru. A cărat scândură, cărămizi și a stat cu ochii aproape zilnic pe construcție însuși ÎPS Pimen. A ieșit o casă mare, frumoasă, luminoasă, cu trei camere și bucătărie, mobilată și utilată între timp cu strictul necesar. „Dumnezeu îi ajută pe cei care ajută”, a spus înalta față bisericească, după slujba de sfințire, la care au participat și vreo 30 de oameni din sat. Și-au îngropat mama și, după o săptămână, și-au văzut casa distrusă de foc Alexandra, Alin și Andreea au 11, 10 și 9 ani. La începutul lunii noiembrie, cei trei copii și-au pierdut mama, în vârstă de abia 40 de ani. La exact o săptămână după ce au îngropat-o, un incendiu le-a distrus casa și au rămas fără nimic. Casă, mobilă, haine, ghiozdane, acte s-au făcut scrum. Abia pus pe picioare după un preinfarct făcut când i-a murit nevasta, Cornel, tatăl copiilor, a făcut din nou o criză cardiacă în timpul incendiului, în noaptea de 9 noiembrie. S-a intoxicat cu fum și a fost la un pas să-și piardă viața. Duminică, bărbatul era din nou internat în spital și a lipsit de la slujba de sfințire a noii sale case, casă în care, prin bunăvoința comunității și a Bisericii, își va putea crește copiii. Deocamdată are grijă de copii o mătușă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: