Dosarul „Etnobotanice de Fălticeni”

Sărbători în celulă pentru Boschi

Curtea de Apel Suceava a admis ieri recursul DIICOT Suceava declarat împotriva punerii în libertate de Tribunal a Cristinei Boschi, de 42 de ani, din Fălticeni, acuzată de trafic cu etnobotanice. Inculpata se întoarce în celula ei de la IPJ Suceava, în vederea completării urmăririi penale.
 

Reamintim că, vinerea trecută, cealaltă dealeriță de droguri de risc și mare risc din dosar, Florentina Dumitrescu, de 51 de ani, din Rădăuți, care a arătat în instanță păreri de rău și, la prima vedere, căință sinceră față de faptele săvârșite, susținând – a câta oară de la demararea anchetei? –, că deși e asistentă medicală, nu avea habar că ceea ce vindea era prohibit și mai ales periculos, a fost pusă în libertate sub rezerva interdicției de a părăsi localitatea de domiciliu. Ionuț Marius Ciubotariu, de 23 de ani, din Fălticeni, arestat odată cu cele două inculpate, rămâne după gratii, el nedepunând până acum vreo cerere de înlocuire a măsurii luate împotriva sa. Cei trei se fac vinovați, în viziunea procurorilor, de vânzarea ilegală de produse etnobotanice, pe raza municipiilor Rădăuți și Făticeni. La data de 21 octombrie a.c., organele de anchetă au efectuat trei percheziții la domiciliile celor trei inculpați, în urma cărora au fost identificate 208 de plicuri cu produse etnobotanice, înscrisuri, precum și diferite sume de bani. Produsele etnobotanice identificate au fost înaintate Laboratorului Analize Fizico-Chimice Droguri din cadrul BCCO Iași, ocazie cu care au fost puse în evidență droguri de risc și de mare risc, (substanțe aflate pe tabelul compușilor interziși prin OUG nr.6/2010 și HG nr.575/2010).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI