Trebuie un pod nou peste râul Suceava

Obiectivul ar costa circa 20 de milioane de euro, însă, din cauza crizei, fondurile sunt aproape imposibil de găsit > Primarul Lungu speră că suma de 3 milioane de lei va ajunge pentru prima etapă de consolidare a actualului pod
 

Traversarea rutieră a râului Suceava, pentru asigurarea legăturii cu cartierul Burdujeni, ar trebui să se facă pe un pod nou, recunoaște primarul Ion Lungu. Șeful municipalității spune, însă, că ridicarea acestuia este foarte costisitoare, de circa 20 de milioane de euro, iar ca urmare a crizei resursele financiare necesare sunt aproape imposibil de găsit. „Soluția aceasta ar fi, însă deocamdată nu sunt bani. Un pod nou costă, probabil, 800 de milioane de lei vechi, circa 20 de milioane de euro, la fel ca la cel oarecum similar construit la Buzău, și nu văd de unde putem lua această sumă”, relevă ocupantul fotoliului din Areni. Edilul-șef a declarat că, din măsurătorile și observațiile zilnice făcute la fața locului, s-a tras concluzia că pilonul afectat al actualului pod s-a stabilizat din punct de vedere al înclinării, pe rol aflându-se lucrările efective de consolidare. „Este o lucrare pretențioasă și foarte complexă, însă, datorită faptului că am început la timp lucrările și măsurilor pe care le-am luat, vom reuși recuperarea”, declară primarul, adăugând că prima etapă a execuției se va încheia pe 23 decembrie. Dl Lungu și-a exprimat speranța că suma de 3 milioane de lei disponibilă, respectiv 2 milioane de la bugetul de stat și 1 milion de lei de la bugetul local, va ajunge pentru finalizarea acestei prime etape a intervențiilor. „Sper ca cele 3 milioane de lei pe care le avem să acopere cheltuielile din acest an. Rămâne etapa a doua, de aliniere, în primăvară, a căii de rulare a podului, intervenții pentru care, sigur, vom stabili un alt buget”, a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: