Suceava

Regim drastic pentru scutirile la taxa de salubritate

Exonerarea la plată este anulată inclusiv pentru persoanele cu handicap, lucrătorii în străinătate fiind obligați să achite contribuția de rigoare pe toată perioada în care lipsesc din apartamente
 

Conducerea Primăriei a cerut asociațiilor de proprietari din municipiul Suceava să întocmească liste cu plătitorii taxei de salubritate, astfel încât evidențele plătitorilor să fie introduse pe calculator până la 1 ianuarie, dată la care intră în vigoare noile prevederi în domeniu aprobate de Consiliul Local. Șeful municipalității, Ion Lungu, a făcut acest demers deoarece există contribuabili care vin la ghișeele executivului încă din primele zile ale începutului de nou an fiscal. „La 1 ianuarie intră în vigoare noul sistem de taxare, iar evidențele trebuie introduse în calculator, pentru că avem cetățeni conștiincioși, care plătesc încă de la începutul anului”, relevă primarul. Dl Lungu le-a pus în vedere președinților și administratorilor de asociații să-i prindă la plată pe toți proprietarii, inclusiv pe cei care lucrează în străinătate sau care lipesc temporar din apartamente. Astfel, pe fondul necesarului mare de bani pentru acoperirea financiară a contravalorii transportului deșeurilor menajere pe rampa de la Botoșani, nu va mai fi acordată nicio scutire de la onorarea acestei obligații. „Vrem liste cu tot efectivul, nu se va mai da nicio o scutire, toți cei care au apartamente în Suceava trebuind să plătească taxă de salubritate. Din păcate, achităm foarte greu banii pentru transportarea gunoiului la Botoșani, iar, pe de altă parte, dorim ca o parte din fondurile adunate să se întoarcă la asociații, pentru întreținerea spațiilor verzi și gardurilor vii”, explică Ion Lungu, menționând că, în ciuda recentei majorări, Suceava are taxă de salubritate la jumătatea celei din Oradea și Satu Mare. Reamintim că deliberativul local a aprobat majorarea cu peste 60 % a taxei de ecologizare. Astfel, persoanele fizice sunt obligate la o contribuție de 4 lei/lună/persoană, cu 1,5 lei mai mult decât în prezent. Cu acest prilej au fost ridicate gratuitățile pentru persoanele cu handicap grav. Totuși, potrivit noului act normativ, de scutiri de taxă mai beneficiază veteranii de război, persoanele persecutate din motive politice și etnice, unitățile de învățământ preuniversitar, cultele religioase, organizațiile umanitare și asociațiile de proprietari, în calitatea lor de persoane juridice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI