Muzeul Bucovinei este primul din țară cu acreditare ISO

> Certificatul ISO a fost acordat pentru spectacole, activități culturale și recreative, dar și pentru cele legate de patrimoniu Muzeul Bucovinei este primul din România care a obținut certificatul ISO, pentru activitate muzeistică și culturală, ceea ce-i va permite o mai bună atragere de fonduri, dar și o calitate îmbunătățită a serviciilor pe care le oferă publicului larg, a declarat directorul instituției, Emil Ursu.
 

El spune că doar Muzeul Național de Artă mai are această acreditare, dar numai pentru activitatea de contabilitate. Instituția a primit chiar ieri certificatul ISO semnat din mâna evaluatorului, o firmă acreditată în acest sens, certificarea însemnând un procedeu destul de anevoios. Au fost două vizite de verificare a Muzeului Bucovinei, inclusiv în depozite, laboratoare și sălile de expoziții. „De acum putem participa la anumite tipuri de licitație, dar un alt avantaj este că activitatea se va desfășura după anumite standarde și va putea fi atent monitorizată. În plus, vor fi stabilite lucruri clare pentru fiecare funcție, va exista o fișă a funcției, nu a postului. Suntem primul muzeu acreditat ISO. Muzeul Bucovinei este unul din muzeele importante din țară, fapt confirmat și de feedbackul pe care-l avem din țară”, ne-a declarat ieri directorul MB. Acreditarea ISO a fost obținută pentru „activități de spectacole culturale și recreative”, precum și alte activități ale muzeului: constituirea, îmbogățirea, conservarea, restaurarea și valorificarea bunurilor culturale, servicii culturale. Evaluarea muzeului se va efectua din 6 în 6 luni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI