Puncte ... de vedere

Valorile morale

A nins la Rădăuți, iar așezarea pare decupată dintr-o poveste. Oricât ai fi de trist nu se poate să nu zâmbești, o clipă doar poți deveni copil năstrușnic, în stare să uite de povara zilnică. Grija pentru ziua de mâine a devenit cea mai apăsătoare dintre poveri, desaga cu speranțe e goală și numai în tine există șansa de salvare. Închid ochii și îmi place să cred că mama, tata și fratele meu trăiesc. Nimeni nu-mi poate spune că este bine să visez altfel.
 

A trecut Sărbătoarea Moșului Nicolae, am primit în dar o candelă în care să aprind lumânări pentru cei pe care i-am pierdut. Însă eu cred că ei sunt lângă mine. Da, eu asta cred și vreau să fiți și voi asemenea mie, să nu vă pierdeți tăria. Uneori ni se rup toate punțile, nu mai știm care ne este drumul, dar iubirea pe care am primit-o odinioară, valorile morale care ni s-au sădit nasc certitudinea că-i putem ajuta pe alții, că ne putem folosi experiența dăruind compasiune, sprijinindu-i pe cei mai slabi decât noi. Necazurile noastre se pot transforma în diamante care ne șlefuiesc identitatea. Chiar dacă ni se pare că primim mai mult amar decât putem duce. Au sosit sărbătorile, a venit clipa în care îmi doresc mai mult să dăruiesc decât să primesc. Am învățat că pot să mă bucur făcându-i pe alții să zâmbească, am învățat că între a dărui și a primi este o distanță de la pământ la cer, pe care trebuie să o străbați în genunchi pentru a nu fi trecut degeaba prin lume. Numai așa mama, tata și fratele meu vor trăi pentru totdeauna…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: