Două centenare din Suceava, cetățeni de onoare ai municipiului

Distincția va fi acordată și dr. Gheorghe Vasile Ciubotariu, șeful Secției Neurochirurgie III a Spitalului „Bagdasar Arseni” din București
 

Din această lună, municipiul Suceava va avea încă 3 cetățeni onoare. Primarul Ion Lungu spune că, în acest sens, a inițiat tot atâtea proiecte de hotărâre care vor ajunge pe masa Consiliului Local, în ședința de săptămâna viitoare. Astfel, distincția ar urma să fie decernată dr. Gheorghe Vasile Ciubotariu, medic primar, șeful Secției Neurochirurgie III a Spitalului „Bagdasar Arseni” din București, originar din comuna Udești. „Este un om care a ajutat foarte mulți suceveni, și o spun din propria experiență. Foarte multă lume cu care mă întâlnesc confirmă că au fost sprijiniți de medicul Ciubotariu, care este un bucovinean adevărat, iar pentru noi este o onoare să-l avem în rândul persoanelor care fac cinste județului”, a declarat șeful administrației locale. Diploma de cetățean de onoare ar urma să fie acordată și la două venerabile sucevence care au ajuns la vârsta de 100 de ani, respectiv Ana Lazăr și Elena Cuveică. „Pentru faptul că au trăit în acest oraș, au dat dovadă de atitudine civică și au contribuit atâția ani la bugetul orașului, propun plenului Consiliului Local acordarea celor două doamne a titlului de cetățean de onoare al municipiului Suceava”, a spus primarul Ion Lungu. La atingerea unui secol de viață, în 2009 diploma de cetățean de onoare al municipiului reședință de județ a fost înmânată suceveanului Ludovic Carol Lemne, la acea dată el fiind cel mai în vârstă locuitor al urbei și, de asemenea, cel mai vârstnic supraviețuitor al lagărelor sovietice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Municipiul Suceava are în jur 150 de cetățeni de onoare, numărul lor crescând brusc în 2009, de Zilele Sucevei, când antrenorul Petru Ghervan și cei 16 componenți ai echipei de handbal C.S. „Universitatea” au fost recompensați pentru accederea în Challenge Cup. Insigna și diploma aferentă au fost decernate și la 12 elevi olimpici, premiați, de-a lungul vremii, la competițiile școlare internaționale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: