ACET închide apa și… Universitatea

> Sistarea furnizării apei potabile în municipiul Suceava pe tot parcursul zilei de astăzi îngreunează activitatea școlilor > Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” și-a făcut rezerve importante de apă
 

ACET nu închide astăzi doar apa rece, ci și Universitatea „Ștefan cel Mare”! Senatul instituției academice a decis marți că suspendă cursurile facultăților pe tot parcursul zilei de joi. Rectorul Adrian Graur ne-a declarat că măsura a fost luată din considerente de igienă, având în vedere decizia ACET de a sista furnizarea apei potabile în municipiul Suceava și în alte 6 localități limitrofe, începând de miercuri noapte până vineri dimineață la ora 7. Și activitatea școlilor din municipiul Suceava va fi afectată de lipsa apei potabile. Purtătorul de cuvânt Laura Hacman ne-a declarat că Inspectoratul Școlar Județean le-a recomandat unităților școlare să-și facă rezerve de apă. Măsura nu va putea fi pusă însă în practică de cea mai mare parte a școlilor. Virginel Iordache, directorul Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret”, ne-a declarat că unitatea școlară va asigura apa pentru prepararea hranei elevilor care iau masa la cantină, însă „cu apa menajeră va fi o problemă”. Directorul opinează că ACET ar fi trebuit să sisteze furnizarea apei potabile într-o zi de sâmbătă sau duminică, atunci când nu se țin cursuri în școli. Vasile Râmbu, directorul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”, ne-a asigurat că unitatea pe care o conduce nu va avea probleme cu apa în cursul zilei de astăzi. „Avem rezervoare cu apă atât în spitalul nou, cât și în cel vechi. Mai mult, vom face rezerve de apă la nivelul fiecărei secții în parte”, ne-a spus managerul Vasile Râmbu. Tot el a adăugat că o parte dintre rezervele de apă ale spitalului au fost asigurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava. ACET urma să întrerupă azi noapte furnizarea serviciului public de alimentare cu apă în municipiul Suceava și în comunele Cornu Luncii, Berchișești, Drăgoiești, Moara, Ipotești și Șcheia. Cartierul Ițcani, precum și zonele industriale Traian Vuia și Calea Unirii nu vor fi afectate de această întrerupere. ”Ca urmare a manevrelor ce se vor efectua, este posibil să apară unele perturbări în prestarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă și în intervalul imediat următor reluării furnizării apei. Rugăm consumatorii să-și prevadă toate măsurile pentru asigurarea rezervelor proprii de incendiu și a acelora necesare continuării activităților în această situație”, anunță ACET. Întreruperea, după cum s-a anunțat, se face pe fondul asigurării condițiilor de execuție a lucrărilor la sursa de apă Berchișești, precum și a conductelor de aducțiune a apei de la această sursă până la rezervoarele de înmagazinare a apei din municipiul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: