Pentru a obține o calificare într-o meserie de tip 2

Absolvenții de 10 clase trebuie să facă 720 ore de practică

Elevii de la filiera tehnologică a învățământului de masă, care absolvă 10 clase și vor să se oprească din studiu, au ca alternativă profesională dobândirea unei calificări în meserie de tip 2, cu condiția să aibă la activ 720 de ore de practică, a informat șeful IȘJ Suceava, Petru Carcalete.
 

„Pentru efectuarea stagiilor de pregătire practică pot opta acei absolvenți ai clasei a X-a care nu își continuă studiile liceale, imediat după absolvire, precum și cei care au întrerupt studiile ciclului superior al liceului, clasele XI-XII. Stagiile de pregătire practică cuprind 720 de ore – laborator tehnologic, predate de profesori de specialitate – și ore de instruire practică, predate de maiștri instructori de specialitate, conform planurilor de școlarizare corespunzătoare calificărilor, avizate de MECTS. Activitățile de pregătire practică vor fi organizate în laboratoarele și atelierele de specialitate, dar și la agenții economici parteneri”, a declarat inspectorul general. El a adăugat că, pentru școlarizarea în anul 2011-2012, la nivel județean, până pe data de 15 noiembrie 2010 s-a realizat oferta de calificări în unitățile de învățământ, pe baza opțiunilor școlare ale elevilor, a resurselor existente și conform parteneriatului cu agenții economici. Pe 30 noiembrie 2010 a fost avizată de către Consiliul de Administrație al IȘJ, urmând ca centralizarea situației finale privind calificările profesionale de nivel 2 și cuprinderea lor în proiectul planului județean de școlarizare să fie înaintată Ministerului Educației până pe 16 decembrie, pentru avizarea planului de școlarizare. Dată după care începe înscrierea elevilor pentru stagiile de pregătire practică, conform opțiunilor acestora. Pe 25 aprilie 2011 se va face centralizarea situației elevilor înscriși, pe calificări, și se vor stabili școlile care vor organiza stagiile de pregătire practică. Pe 1 mai va avea loc consilierea elevilor de către unitățile școlare și refacerea cererilor de înscriere, pentru situațiile în care numărul insuficient de opțiuni nu a permis organizarea unei formațiuni de studiu. Situația finală cu toate școlile care organizează pregătirea practică se va întocmi pe 30 mai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: