Suceava

Repartitoare-martor la 95% din scările de bloc

La 95% din condominii au fost montate repartitoare-martor, la prețul de 85 de lei bucata, s-a subliniat, ieri, la întâlnirea conducerii Primăriei Suceava cu diriguitorii de la asociații și reprezentanții firmelor de servicii de repartizare a costurilor la încălzire Elsaco și Techem.
 

De asemenea, echivalentul termic a fost stabilit la 84,4% din totalul celor 920 de scări de bloc racordate la sistemul centralizat de încălzire. Atât dotarea cu repartitoare „spion” la subsol, uscător sau casa scării, cât și calculul echivalentului termic sunt demersuri în baza cărora un proprietar de apartament va achita în contul căldurii exact atât cât a consumat. „Avem două variante, iar mai mult de atât Primăria nu poate să facă. Ori se achiziționează repartitoare-martor, ori scările de bloc renunță în întregime la sistemul de repartizare a costurilor. Care nu vrea niciun fel de repartitoare va plăti încălzirea la paușal”, le-a precizat primarul Ion Lungu celor prezenți. Un ordin al Autorității Naționale de Reglementare a Serviciilor Comunitare (ANRSC) stipulează că, în situația în care nu este stabilită suprafața echivalentă termic, pentru spațiile comune și coloanele de transport care tranzitează apartamentele proprietarii de pe condominiu vor plăti suplimentar o sumă care acoperă contravaloarea a 30% din cantitatea de energie termică înregistrată de gigacalorimetrul de la subsol. Prevederile sunt valabile pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie din acest sezon rece, pentru ca, în noiembrie, martie și aprilie, cota de repartizare să fie de 50% din consumul evidențiat de aparatul de măsură a consumului de energie termică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: