“IGB Întemeietorul”, o carte dedicată vieții și activității profesorului Ioan Gavrilă Braicu

Aparițiile editoriale pe teme sportive sunt rare la nivel național și chiar extrem de rare în peisajul sportului sucevean. Din acest motiv trebuie să ne bucurăm când apar cărți care fac ca sportul și sportivii suceveni să nu fie uitați.
 

O asemenea carte care cinstește memoria unuia dintre cei mai cunoscuți oameni de sport din Suceava va apărea în curând. Scrisă de Vasile Jimboreanu și Raoul Zanca, cartea intitulată „IGB Întemeietorul” rememorează momentele importante ale vieții profesorului Ioan Gavrilă Braicu, membru fondator al Federației Române de Baseball și Sofball, antrenor al lotului național al României și adevărat deschizător de drumuri în baseballul sucevean. „Omu-i țelul, piscul lumii de planeți,/ giuvaieru-amarei, trecătoarei vieți…/ Dacă Universu-i un inel gigantic,/Omul este, sigur, piatra lui de preț”. Acesta este mottoul cărții și este preluat de la poetul persan Omar Khayyam pentru a caracteriza viața celui care a fost Ioan Gavrilă Braicu, un om care nu s-a gândit la el, ci la ceilalți, sacrificându-se tot timpul pentru a aduce un pic de bucurie celor din jur. Lansarea cărții „IGB Întemeietorul” va avea loc pe 16 decembrie, la Biblioteca „I.G. Sbiera” din Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI