Constructorii de la stația de epurare se plâng că nu și-au primit banii

> Ion Lungu merge la București, cu promisiunea că va face demersuri ca în contul firmei executante să intre 900.000 de euro
 

Oficialii Dytras au făcut cunoscut conducerii Primăriei Suceava că, deși au făcut progrese cu execuția ISPA de la stația de tratare-epurare a apelor menajere, în contul firmei spaniole nu au intrat 1,3 milioane de euro, bani reprezentând contravaloarea ultimelor lucrări. Potrivit participanților la comandamentul de ieri de la sediul executivului, în Lunca Sucevei „se lucrează pe toate fronturile”, respectiv la obiectivele mecanice, electrice, cât și la cele civile. Aflăm că programul muncitorilor a fost extins și în weekend, iar în vederea lămuririi problemelor de proiectare, la fața locului activează și 6 specialiști spanioli. La ședința de ieri, reprezentanții Dytras au remarcat un decalaj de plată de 25%, după evaluările consultantului rezultând, însă, că nu este vorba de 1,3 milioane de euro, ci de 900.000 de euro. „Firma Dytras a adjudecat licitația și pe partea de proiectare. În aceste condiții, pe lângă lucrările ca atare, există încă discuții pe tema soluțiilor de proiectare. Unele dintre aceste aspecte au fost clarificate, fiind aduși 6 ingineri din Spania. De asemenea, a fost semnalat un impediment financiar. Voi merge la București și voi face demersuri ca firma să-și primească banii, astfel încât să nu mai aibă motive să se plângă, să-i mânăm de la spate și să terminăm acest proiect”, explică edilul-șef Ion Lungu. În cadru programului ISPA, reamintim, contra a 13,66 milioane euro, de modernizarea stației de epurare se ocupă Dytras Spania. Contractul de asistență tehnică este asigurat de firma Eptisa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: