Betonări pe frig, cu folii de polietilenă și baloturi de paie

> „Dacă vreți să mai lucrați la Suceava, strada Alexandru cel Bun va fi gata și betonată”, a pus în vedere primarul Ion Lungu constructorului la rețeaua de apă și consultantului ISPA Străzile afectate de lucrările ISPA vor fi betonate până pe 20 decembrie, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile. La comandamentul de ieri, primarul Ion Lungu le-a cerut constructorilor să toarne beton pe porțiunile de drum pe care s-a intervenit la rețelele de apă și la cele de canalizare, astfel încât sucevenii din respectivele zone să se poată bucura liniștiți de sărbătorile de iarnă. Unii dintre reprezentanții firmelor implicate au încercat să o „scalde”, invocând în sprijinul lor vremea neprielnică.
 

Este cazul controversatei execuții de pe strada Alexandru cel Bun, oficialul firmei Pfeiffer, Florin Stanciu, punând în vedere că frontul de lucru pentru reabilitarea sistemului de transport și distribuție a apei potabile a fost deschis cu întârziere. Potrivit lui, cauza constă în depășirea termenului de încheiere a intervențiilor de reabilitare de la rețeaua de canalizare de pe aceeași stradă. „Abia acum 3 săptămâni ni s-a dat dreptul să lucrăm pe această stradă. Pe lângă problemele care sunt, trebuie, totuși, să respectăm și protocolul. Noi am stat 4 luni acolo și nu am avut dreptul să intrăm”, a reliefat dl Stanciu. În cele din urmă, și pe fondul reproșului primarului Lungu, că data-limită inițială de 15 decembrie nu va fi respectată, Florin Stanciu și-a luat angajamentul betonării. Aceasta după ce varianta balastului consolidat a fost respinsă, stratul de beton care va fi turnat urmând a fi protejat cu folie de plastic și chiar cu baloturi de paie. „Dacă vreți să mai lucrați la Suceava, strada Alexandru cel Bun va fi gata și betonată. În caz contrar, nu va rămâne piatră pe piatră. Nu va rămâne loc de bună ziua între constructor și Primărie, dacă această lucrare nu este terminată”, s-a impus primarul Lungu, atât în fața constructorului, cât și a consultantului. Inițial, lucrările de reabilitare a sistemului de canalizare de pe strada Alexandru cel Bun din Suceava nu au fost prinse în Programul ISPA, respectivele rețele, aflate într-o stare avansată de degradare, întrând în reparații la solicitarea asociațiilor de proprietari. Intervențiile au avut un grad mare de dificultate, săpăturile ajungând chiar și la 6 metri adâncime. „Am solicitat să se toarne beton, cu riscul acesta, să se exfolieze până în primăvară, pentru că și locuitorii de pe strada Alexandru cel Bun au dreptul să se bucure de niște condiții omenești. Sigur, așa se întâmplă la noi, cât a fost vreme bună nu s-a făcut treabă, iar acum a venit iarna și nu se mai poate lucra”, subliniază edilul-șef.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: