Spitalul Județean

Supraaglomerație la concursul de asistent generalist

13 candidați pe loc ! Cei 3 membri ai comitetului director de la Spitalul Județean Suceava vor susține din nou concurs pentru ocuparea posturilor de director medical, director financiar-contabil și director de îngrijiri, dar niciunul dintre ei nu are contracandidat. Pentru concursul care se va desfășura la spital pe 10 decembrie, de la ora 9, și-au depus dosarele actualii directori: dr. Doina Elena Ganea – director medical, ec. Paraschiva Maruseac – director financiar-contabil și Doina Chirap – director de îngrijiri, cărora le-a expirat mandatul de 3 ani.
 

Spitalul Județean Suceava

Managerul spitalului sucevean, Vasile Râmbu, ne-a informat ieri că după concurs va încheia contracte de administrare cu cei 3 directori, contracte care n-au putut fi încheiat anterior, atâta vreme cât managerul a fost interimar pe funcție. Directorul Râmbu a mai spus că la anul viitor va încheia contract de administrare și cu fiecare șef de secție în parte. Un concurs care a avut parte de o foarte mare concurență a fost cel organizat pentru ocuparea a numai 3 posturi de asistent medical generalist, desfășurat ieri la spital, la care au participat peste 41 de candidați. Sunt posturi scoase la concurs de Consiliul Județean, care se adaugă celor 8 posturi deblocate de Ministerul Sănătății și ocupate prin concurs în noiembrie. “Numărul de posturi de asistenți este total insuficient, în condițiile în care avem cam 100 de asistente angajate pe perioadă determinată, în locul unora plecate la muncă în străinătate sau în concediu de maternitate, și care ar vrea să ocupe un post permanent”, a precizat managerul spitalului. El a adăugat că nu au fost favorizați la concurs candidații proveniți din rândul asistenților care au lucrat temporar în spital, în detrimentul celor veniți din afară, întrucât și aceștia din urmă au experiență și sunt foarte bine pregătiți. La concursul de ieri au mai participat 2 candidați pe postul liber de asistent de radiologie, și 4 candidate pentru un post de infirmier debutant.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: