Primăriile care nu fac bani mai mulți nu primesc bani de la Guvern

La fundamentarea bugetului pe anul viitor, este necesar să luăm în calcul creșterea veniturilor proprii, soluția fiind mărirea bazei de impozitare ”, relevă șeful executivului sucevean, Ion Lungu
 

Administrațiile locale care nu realizează venituri proprii sporite de la un an la altul nu vor mai primi bani de la Fondul de rezervă al Guvernului, declară primarul Sucevei Ion Lungu, care a precizat că, pentru a nu fi pierdută oportunitatea în cauză, se vor căuta soluții de lărgire a bazei de impozitare printr-o mai bună colectare a sumelor datorate drept taxe și impozite. Această măsură se impune cu atât mai mult cu cât, printr-o recentă hotărâre a Consiliului Local, impozitele și taxele locale pe anul 2010 nu au fost majorate. Ocupantul fotoliului din Areni spune că repartizarea respectivelor sume nu ține cont de culoarea politică și că, grație acestei prevederi legale, Suceava a reușit, în toamnă, să obțină, din rezerva bugetară, 2 milioane de lei pentru repararea pilonului afectat al podului de pe râul Suceava. „Dacă nu vom fi capabili să realizăm venituri mai mari de la un an la altul, nu vom mai beneficia de alocări din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului. Ne-a trecut glonțul pe lângă ureche, pentru că, dacă în 2010 nu aveam venituri mai mari decât în 2009, iar în 2009 mai consistente față de cele din 2008, acum nu mai aveam parte de 20 de miliarde de lei vechi pentru podul de la Burdujeni. De aceea, la fundamentarea bugetului pe anul viitor, este necesar să luăm în calcul creșterea veniturilor proprii, soluția fiind mărirea bazei de impozitare”, relevă șeful executivului sucevean, adăugând că, în comparație cu anul trecut, în primele 10 luni ale lui 2010, încasările din impozitele și taxele locale au fost cu 9% mai mari decât cele din 2009. Pe de altă parte, pe fondul crizei economico-financiare, s-au diminuat sumele primite din defalcări destinate echilibrării bugetelor locale, realizările pe total buget fiind aproximate la 53%. Din impozitele și taxele pe proprietate percepute de la persoanele fizice și persoanele juridice, intrările la bugetul local sunt estimate la circa 70%.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI