Polițistul complice la contrabandă cu țigări – pus în libertate

Agentul-șef Doru Mihai Davidean, de 40 de ani, din Frătăuții Noi, lucrător la SPF Vicov, acuzat de sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la contrabandă cu țigări, dar și abuz în serviciu în formă calificată, arestat preventiv pe 30 noiembrie, a.c, a fost pus ieri seară în libertate, de Curtea de Apel Suceava, judecătorii hotărând că urmărirea penală își poate atinge scopurile, pentru următoarele 25 de zile, și dacă inculpatul nu părăsește țara.
 

Reamintim că, din lotul de 6 persoane reținute pe 29 noiembrie de DIICOT Suceava, Tribunalul Suceava l-a pus în libertate, o zi mai târziu, pe Cornel Ovidiu Vîslă, de 30 de ani, din Frătăuții Noi, și i-a arestat preventiv, pentru 29 de zile, în afară de polițistul liber de ieri, pe Claudiu Vasile Bodnar, de 30 de ani, Mihai Cioată, de 21 de ani, Dan Florin Irimescu, de 22 de ani, toți din Bilca, Mihai Ovadiuc, de 40 de ani, din Dărmănești ( sub acuzații în legătură cu contrabanda cu țigări). Cei 6 au fost reținuți de procurori, după o acțiune spectaculoasă a forțelor de ordine (B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O Galați, S.C.C.O. Botoșani, I.P.J. Suceava, lucrătorilor de la I.J.P.F Rădăuți și I.J.J. Suceava), soldată cu 20 de percheziții domiciliare în județele Suceava și Galați. La DIICOT Suceava au fost aduse, în baza a 12 mandate de aducere, tot atâtea persoane. În urma descinderilor din aceeași zi, s-au ridicat peste 150.000 de țigarete (7.574 de pachete), aproximativ 10.000 de euro, 44.000 de lei, autoturisme, peste 40 de telefoane mobile și cartele de telefonie mobilă. În timpul investigațiilor, derulate pe parcursul a 10 luni, polițiștii au mai ridicat alte peste 380.000 de țigări (19.256 de pachete).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: