Pentru al 5-lea an consecutiv

Au pledat pentru persoanele cu nevoi special

Asociația Părinților cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava, în parteneriat cu Asociația „Blijdorp România” și Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, a organizat ieri, pentru al cincilea an consecutiv, marșul “Pledoarie pentru demnitate”.
 

Pentru persoanele cu dizabilități “au pledat” aproximativ 300 de persoane. Este vorba despre copii cu nevoi speciale, părinții acestora și elevi ai Colegiului Național „Spiru Haret” Suceava, Colegiului Național “Mihai Eminescu”, Școlii Generale „Ion Creangă”, Școlii Generale Nr. 1 Suceava, Școlii Generale Nr. 11 Suceava și Școlii Generale “Filadelfia”.  Înarmați cu pancarte și pliante decupate sub formă de inimă, participanții la acțiune au început marșul în jurul orei 10,30 din fața Primăriei Suceava și s-au îndreptat spre Palatul Administrativ. Îndrumați de poliție și jandarmerie, mărșăluitorii s-au deplasat pe carosabil, ocupând prima bandă de mers a bulevardului 1 Mai. Chiar dacă traficul rutier a fost îngreunat, nimeni nu a protestat. Conducătorii auto au fost răbdători, mai ales după ce au zărit micuții aflați în cărucioare. Elevii implicați în acțiune au împărțit trecătorilor pliante care conțineau informații despre Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, care este marcată pe 3 decembrie. Brândușa Bialy, director al Centrului terapeutic „Blijdorp”, ne-a declarat că «Pledoarie pentru demnitate» se vrea a fi un marș organizat pentru schimbarea mentalității societății civile, în sensul de acceptare și susținere a integrării persoanelor cu nevoi speciale în comunitate”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI