Niciun amator pentru preluarea și retehnologizarea CET

Nicio firmă nu a făcut ofertă la licitația organizată de administrația locală suceveană și societatea comercială Termica pentru concesionarea centralei electrice de termoficare, CET, din Lunca Sucevei. Este vorba despre actualul producător de energie termică pentru alimentarea cu apă caldă și încălzire a municipiului Suceava, primarul Ion Lungu anunțând că Primăria și Termica vor căuta, în continuare, soluții de salvare a centralei existente, în cogenerare, și a instalațiilor aferente.
 

„Din păcate, nu s-a prezentat nimeni, nu a fost nicio ofertă. Ne zbatem în continuare, atât Primăria, Consiliul Local, cât și Termica, să găsim soluții și să salvăm patrimoniul societății de termoficare în actuala structură”, a precizat șeful executivului local. Dl Lungu mai spune că există totuși un amator, însă acesta este interesat mai mult de procedura negocierii directe. „Ar fi o solicitare pentru negociere directă. Sigur, aici este vorba despre transparență, de legalitate, dar vom vedea ce va fi în perioada următoare”, a conchis primarul. Din anul 2002, sistemul de termoficare a reședinței de județ, inclusiv rețeaua de transport și distribuție, este concesionat societății comerciale Termica Suceava. Firma, la care acționar unic este municipalitatea suceveană, funcționează în pierdere, iar în condițiile ridicării subvențiilor la combustibili și a ajutorului la încălzirea locuințelor, aceasta riscă falimentul. Pachetul de acțiuni deținut de CL la Termica a fost scos la licitație cu strigare în 10 aprilie 2009, însă la licitație nu s-a prezentat niciun ofertant. Procedura s-a repetat pe 21 mai, în același an, dată la care, de asemenea, nu s-a reușit atragerea vreunui investitor. La sistemul de termoficare centralizat sunt branșate 4.800 apartamente, cu aproximativ 60.000 locatari, care aparțin de 97 asociații de proprietari. Beneficiari ai CET sunt 155 case particulare, 530 agenți economici și 38 de unități bugetare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI