Din cauza neefectuării probelor

Municipalitatea cere prelungirea cu 6 luni a intervențiilor ISPA

> Sucevenii nu vor scăpa de coșmarul gropilor, prafului sau noroiului decât la vară Municipalitatea suceveană și ceilalți factori responsabili din cadrul Programului ISPA de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, precum și a stației de tratare-epurare, vor cere Ministerului Finanțelor Publice să aprobe prelungirea contractelor de execuție a lucrărilor.
 

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care precizează că intervențiile efective sunt pe final, însă, ca urmare a venirii frigului, probele pe instalații nu se mai pot efectua în condiții corespunzătoare. Astfel, noul termen pentru tragerea cortinei peste lucrările ISPA va fi, cel mai probabil, mijlocul verii următore, peste iarnă șantierele fiind închise. „Vom avea discuții cu beneficiarul final și consultantul să prelungim contractele, doar ca termen de finalizare, până la 30 iunie 2011, astfel încât să putem face în tihnă probele și eventualele remedieri depistate în urma acestora. Nu vreau să ne batem joc de lucrările executate până acum, fiind puțin probabil ca probele să aibă loc atât timp cât este înghețat afară, deoarece se lucrează cu apă. Astfel, vom avea 3 luni pline de probe, aprilie, mai și iunie, la sfârșitul acestei din urmă luni trebuind să finalizăm în totalitate acest proiect”, a declarat edilul-șef. Potrivit dlui Lungu, pe componenta de canalizare atribuită Pfeiffer execuția este la 98%, iar la cea de apă, din competența TMUCB a ajuns la 95%. La stația de tratare-epurare, echipamentele necesare sunt procurate în majoritate, până la finele lui 2010 existând șanse de atingere a nivelului de 90% din lucrările contractate. Reamintim că intervențiile din Programul ISPA au demarat în 2008, fiind prevăzute să ajungă la linia de finiș la data de 31 decembrie 2010. În urma licitațiilor, executantul sistemului de alimentare cu apă a fost declarat concernul TMUCB și ERG Termrom București, pentru suma de 14,89 milioane euro, în timp ce lucrările la rețeaua de canalizare au fost adjudecate de compania Ludwig Pfeiffer Germania, cu un contract de 20,96 milioane euro. De modernizarea stației de epurare se ocupă Dytras Spania, contra a 13,66 milioane euro. Contractul de asistență tehnică a fost semnat cu firma germană Eptisa și are valoarea de 3,16 milioane euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI