De Ziua Națională

Gheorghe Flutur le-a cerut românilor să fie uniți și patrioți

> Ziua Națională a României a fost marcată la Suceava printr-un ceremonial militar și religios care s-a desfășurat în Piața 22 Decembrie Ziua Națională a României a fost marcată ieri, în municipiul Suceava, printr-un ceremonial militar și religios care s-a desfășurat în Piața 22 Decembrie. Prezent la manifestare, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, le-a cerut românilor să fie uniți și patrioți, întrucât „trecem printr-o perioadă grea”.
 

„Mai mult ca oricând, astăzi trebuie să ne gândim la obligațiile pe care noi, cei care trecător suntem la cârma țării, le avem”, a spus Gheorghe Flutur, făcând referire îndeosebi la obligația autorităților de a moderniza statul român. „Modernizarea trebuie să însemne în primul rând bunăstarea oamenilor. Cuvântul meu de astăzi este un apel la unitatea românilor, un apel la patriotism și mândrie națională. Parcă prea mult am uitat de aceste valori și cred că toți trebuie să facem mai mult pentru a fi mai patrioți. Să ținem la acest neam românesc, să știm să vorbim mai bine românește, să știm să ne comportăm românește, să mâncăm românește să ne distrăm românește. Apelul la patriotism este mai important ca orice în momentul de față. Vreau să transmit locuitorilor județului Suceava astăzi, de Ziua Națională a României, multă sănătate, sărbători fericite pentru perioada care urmează”, a declarat șeful executivului județean. Din rândul autorităților, la eveniment au mai luat parte prefectul, Sorin Arcadie Popescu, subprefectul Angela Zarojanu, vicepreședintele CJ Vasile Ilie, primarul și viceprimarii municipiului Suceava, Ion Lungu și, respectiv, Viorel Seredenciuc și Lucian Harșovschi, precum și numeroși șefi ai instituțiilor descentralizate sau reprezentanți ai partidelor politice. După ce un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor neamului, cei prezenți la eveniment au depus coroane de flori la monumentul „Bucovina Înaripată”. Finalul acțiunii a fost marcat de militari, care au defilat în fața autorităților, spre deliciul celor câtorva copilași prezenți la eveniment.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI