În cazul ultimei rețele de contrabandiști împrăștiate de DIICOT

Câte 29 de zile după gratii pentru Bodnar, Cioată, Irimescu, Ovadiuc și agentul-șef Davidean

>Vâslă va fi cercetat în libertate, dar n-are voie să iasă din Frătăuți Tribunalul Suceava a decis marți arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Vasile Bodnar, de 30 de ani, Mihai Cioată, de 21 de ani, Dan Florin
 

Irimescu, de 22 de ani, toți din Bilca, Mihai Ovadiuc, de 40 de ani, din Dărmănești și a agentului-șef Doru Mihai Davidean, de 40 de ani, din Frătăuții Noi, lucrător la SPF Vicov, sub acuzații în legătură cu contrabandă cu țigări, trecere ilegală a frontierei de stat, constituire/aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat. O a șasea persoană reținută de procurorii DIICOT, Cornel Ovidiu Vâslă, de 30 de ani, din Frătăuții Noi, a fost pusă în libertate, dar obligată să nu părăsească localitatea de domiciliu. Cei cinci suceveni, membri ai ultimei rețele de contrabandă de țigări destabilizată de DIICOT Suceava, au fost reținuți luni, într-un lot mai mare de suspecți, după efectuarea a 20 de percheziții domiciliare pentru care s-au mobilizat lucrători ai B.C.C.O Galați, S.C.C.O. Botoșani, I.P.J. Suceava, I.J.P.F Rădăuți și Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava. Au fost confiscate în vederea cercetărilor 151.480 țigarete, 9.920 de euro, 44.345 lei, 3 autoturisme, 42 de telefoane mobile, 29 de cartele de telefonie mobilă și mai multe înscrisuri doveditoare ale activităților de contrabandă. Poveste cu final după gratii Polițiștii de la BCCO Suceava au aflat, în luna februarie a acestui an, că un nou grup infracțional de vreo 3 persoane, interesat foarte de contrabanda cu țigări din Ucraina, „îmbobocea” pe raza localității Negostina, comuna Bălcăuți. Una dintre cele trei a luat legătura în luna mai cu doi indivizi din Frătăuții Noi, pentru extinderea rețelei, ce ar fi acționat în zona frontierei verzi de pe raza localităților Bilca și Frătăuții Noi. Colaborarea n-a ținut, dar ultimii doi și-au deschis „afacerea” proprie, aducându-i aproape pe alți patru indivizi din cele două localități. S-a lipit de grup și polițistul de frontieră din cadrul SPF Vicov, fără de care contrabandiștii n-ar fi știut care sunt zonele neacoperite de patrulele și aparatele de supraveghere tehnică pe timp de noapte. Grupul infracțional a sporit ulterior cu alți noi membri, pentru că era nevoie de oameni nu numai să treacă țigările peste frontieră, ci și de alții dispuși la depozitarea și la valorificarea lor. Procurorii suceveni au probat astfel pe aceste „posturi”, încă 9 suceveni, care împreună cu membrii fondatori și primii care au aderat la rețea, au început o activitate intensă de contrabandă, în perioada iunie – noiembrie 2010. În perioada cercetărilor, 10 acte de contrabandă ale grupului, surprinse de autorități în acest interval, s-au adunat încet și sigur la dosar. Au fost astfel oprite în trafic și confiscate cantități importante de țigări introduse de membrii rețelei în cauză. Aproape 700.000 de țigarete, pornite la drum din aceeași sursă, au fost stopate de la valorificare cu ocazia unor controale efectuate, de la începutul verii și până în noiembrie, pe raza localităților Suceava, Milișăuți, Dărmănești, Pătrăuți. Luni, procurorii și-au spus că e suficient pentru ca „buba” să fie spartă odată cu tragerea la răspundere penală a contrabandiștilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI