Primul pas pentru înființarea spitalului clinic de la Suceava

Facultatea de Medicină și Farmacie „Gh. T. Popa” Iași și-a dat acordul de colaborare pentru transformarea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în spital clinic. Anunțul a fost făcut, ieri, de șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, care a precizat că, pentru aceasta, standardele de la unitatea spitalicească suceveană vor trebui mult ridicate.
 

„Am reușit să obținem acordul Facultății de Medicină de la Iași de a intra în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Suceava și pentru a face toate demersurile ca acesta să devină spital clinic. Practic, mai avem doar câțiva pași de făcut, studenții, profesorii urmând să vină să facă practică aici. De aceea, va trebui să facem, în continuare, eforturi pentru a îmbunătăți standardele de cazare a bolnavilor, cât și pentru medici specialiști foarte buni” a declarat Gheorghe Flutur. Pe lângă desfășurarea activității de rezidențiat, statutul de spital clinic aduce, printre altele, avantajele atragerii mai facile de finanțări, dotări cu aparatură medicală și a implementării de noi terapii. În organigramă, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava are 1449 de posturi, ocupate fiind 1245, dintre care 39 sunt posturi de conducere. Organigrama a fost aprobată conform legislației privind descentralizarea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: