Lupii din pădurile de la Broșteni boicotează partidele de vânătoare

> Cu ochii după urși, un spaniol s-a întâlnit sâmbătă cu o haită de 12 lupi > Până în ianuarie, când vin spaniolii la vânătoare de mistreți, DS Suceava nu mai are musafiri Urșii din codrii Bucovinei se pot relaxa deja pentru că nu-i va mai deranja niciun vânător până la spartul iernii.
 

Aceasta este intenția silvicultorilor suceveni, declarată de ing. Cristi Tomniuc, șeful Departamentului Vânătoare din cadrul Direcției Silvice Suceava. “Gata, îi lăsăm la bârlog. Nu mai scoatem niciun urs, până la primăvară, în bătaia puștii”, a declarat el. La sfârșitul săptămânii trecute, singurul vânător spaniol venit să împuște urs în pădurile de pe raza OS Broșteni a ratat vânătoarea din cauza lupilor. Aflat la pândă împreună cu vânătorii Direcției, spaniolul a avut în bătaia puști doar 1-2 urși mici, interziși însă vânătorii. Așteptând unul mai mare, musafirul și lucrătorii silvici s-au trezit în schimb cu o haită de 12 lupi care, bineînțeles, speriaseră vânatul de soi. Până să se dumirească ce și cum, iar vânătorii să împuște chiar și lupi (dacă urși n-au reușit), haita s-a împrăștiat, boicotând definitiv partida de vânătoare. Lupii au năvălit anul acesta în pădurile din Broșteni cu zecile. Până în urmă cu două săptămâni au dat ture și prin gospodăriile oamenilor din Dârmoxa și Broșteni, făcându-le pagube, omorând vite și câini. Din fericire, de atunci n-au mai fost reclamate alte pagube. Lupii au dat iama și prin fondul de vânătoare, ucigând deja câteva ciute ale căror leșuri abandonate au fost găsite de angajații ocolului silvic. Până în prezent au fost văzuți în zonă aproximativ 30 de lupi, mult peste numărul optim acceptat în zonă, motiv pentru care ei ar trebui împușcați. Până în prezent însă, niciun vânător nu le-a deranjat haitelor traseele prin pădure, dar “se intenționează combaterea lor”, a declarat Cristi Tomniuc. Până la anul, Direcția Silvică Suceava nu va mai organiza nicio altă partidă pentru vânători străini, ci doar va recolta vânat cu personalul propriu. Prima acțiune, ce se anunță spectaculoasă, se va desfășura în luna ianuarie, la mistreț, când va veni în Bucovina grupul de spanioli care au bătut recordul ultimilor 20 de ani, după ce au împușcat, în decembrie 2009, 40 de porci.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: