Încă o șansă pentru proiectele nefinanțate

Proiectele ce nu au mai putut fi finanțate prin Programul Operațional Regional (POR), Axa 2, sau proiectele de modernizare a unor drumuri care nu au putut fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), dar care au primit cel puțin 50 de puncte la evaluare, vor fi prioritare în cadrul programului guvernamental privind modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri județene și locale.
 

Declarația a fost făcută luni, în cadrul ședinței CJ Suceava, de șeful executivului județean, Gheorghe Flutur, care le-a explicat, totodată, consilierilor județeni că, în cadrul aceluiași program, vor putea fi finanțate inclusiv proiecte pe măsura 3.2.2. din PNDR privind sisteme de apă-canal. „E un mare avantaj pentru Suceava, că aproape toți primarii au făcut proiecte pe măsura 3.2.2.”, a spus Flutur. Președintele CJ Suceava a explicat, ulterior, într-o conferință de presă, că acest proiect guvernamental de modernizare a 10.000 de kilometri de drumuri județene și locale are o componentă de finanțare a proiectelor eligibile pe POR Axa 2 care nu au putut fi finanțate, o altă componentă este pe drumuri locale prin proiecte depuse prin PNDR, măsura 3.2.2., o alta este de finanțare a proiectelor de apă-canal depuse pe măsura 3.2.2. și se află în discuție și posibilitatea finanțării de cămine culturale în mediul rural. „Ideea este să splităm acest proiect guvernamental pe trei direcții, de 10.000 de kilometri de drumuri, de rețele de apă-canal și cămine culturale”, a spus Flutur. El a arătat că programul guvernamental se adresează unui număr de 1.500 de localități, din care pentru aproximativ opt sute vor fi finanțate proiecte pe drumuri, iar pentru alte șapte sute, proiecte de apă-canal. Guvernul a decis, în urmă cu o săptămână, începerea proiectului de asfaltare a 10.000 kilometri de drumuri județene și locale, de finanțare de la bugetul de stat a minim 800 proiecte restante pentru dezvoltarea mediului rural și de finalizare a 100 lucrări de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă. Cele trei programe vor fi derulate în perioada 2011-2015 și vor beneficia de o finanțare totală de patru miliarde euro, cu plăți până în anul 2020. Premierul Emil Boc a arătat, la finalul ședinței de luni a Guvernului, că programul de reabilitare a 10.000 kilometri de drumuri a fost aprobat de Guvern în 2009 prin memorandum, fiind însă adoptat acum prin ordonanță de urgență, pentru a fi pus în practică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: