Pentru buna funcționare în ultima lună a anului

Mișcări de fonduri

Autoritățile municipale au procedat la ultimele ajustări bugetare pentru buna funcționare a serviciilor publice și instituțiilor subordonate pe ultima sută de metri a anului.
 

„Sunt practic ajustări pentru funcționarea curentă în ultima lună din 2010”, a reliefat șeful administrației locale, Ion Lungu. Astfel, rectificări pozitive sunt operate cu fonduri venite de la Guvern ca urmare a modificării cotelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate fiind, de asemenea, suplimentări de sume la capitolul de servicii medicale și cel de cultură și culte. Însă, cele mai importante redistribuiri în bugetul local vizează asigurarea, pe luna decembrie, a remunerării personalului din instituțiile școlare din competența executivului. „Având în vedere că este decembrie, ultima lună a anului, avem rectificări pozitive și negative la toate unitățile de învățământ preuniversitar. La unele, rectificările sunt cu plus, la altele cu minus, iar la unele deloc. Suma totală rămâne aceeași, astfel încât să putem asigura salariile cadrelor didactice până la finele anului”, a declarat Ion Lungu. Tot în sectorul educației, Școala cu Clasele I-VIII „Ion Creangă” a renunțat la cheltuirea cu bunurile și serviciile a sumei de 100.000 de lei. Banii sunt îndreptați înspre Liceul cu Program Sportiv, care trebuie să achite contravaloarea serviciilor de apă, încălzire și iluminat public.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: